Home Blogs van a.s.r. 168 miljoen kinderen gedwongen tot kinderarbeid

168 miljoen kinderen gedwongen tot kinderarbeid

26 juni 2017

168 miljoen kinderen worden gedwongen tot kinderarbeid. Dat is 11 procent van alle kinderen wereldwijd. Dit blijkt uit cijfers van UNICEF. Vooral kinderen in conflictgebieden en in arme landen zijn kwetsbaar. Die kinderen gaan meestal niet naar school. Daarom investeren we niet in bedrijven die aan kinderarbeid doen, maar in kinderonderwijs. Want dat loont wel op lange termijn.

Als kinderarbeid een land was, had het net zoveel inwoners als de complete bevolking van Nederland, Marokko, Frankrijk en Groot-Brittannië bij elkaar opgeteld. 168 miljoen kinderen in de leeftijd van 5-17 jaar gaan elke dag naar hun werk in plaats van school. Dat is in strijd met het Kinderrechtenverdrag (CRC). Daarin staat dat elk kind het recht heeft op ‘bescherming tegen economische uitbuiting, het uitvoeren van werk dat gevaarlijk is of de opvoeding van het kind verstoort.’ Daarom investeren we niet in kinderarbeid maar wel in onderwijs. Daarmee helpen we het aantal kinderen dat wordt uitgebuit terug te dringen.

Wat de gevolgen van kinderarbeid zijn en wat je zelf kunt doen om dit een halt toe te roepen vertelt Katja Schuurman aan rapper Sticks in zijn vlog. Zij heeft kinderarbeid met eigen ogen gezien en probeert daar met haar stichting Return to Sender iets tegen te doen.

Duidelijke keuzes

a.s.r. maakt duidelijke keuzes over waar we jouw premiegeld wel en niet in investeren. Wil je hier meer over weten? In onze vlogs en blogs en op onze Facebookpagina lees je wat ons beleid is, welke initiatieven we steunen en welke fondsen we financieren.

Het andere bewijs
Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Het andere bewijs