Home Blogs van a.s.r. 7 dingen die je nog niet wist over Sticks en onze campagne

7 dingen die je nog niet wist over Sticks en onze campagne

16 mei 2018

In 2016 rapte Sticks namens alle Nederlanders wat hij van een verzekeraar verwacht. Vorig jaar lieten we zien wat we al doen om die verzekeraar te zijn waar je verzekerd wilt zijn. Sticks vertelde samen met 3 deskundigen over ons duurzame investeringsbeleid en dat we niet investeren in de wapenhandel, tabaksindustrie en kinderarbeid. Dit jaar laat Sticks zien waarom wij werken met de onafhankelijke adviseur. Hieronder 7 dingen die je misschien nog niet wist over Sticks en onze campagne.

1. Sticks is de artiestennaam van Junte Uijterwijk

Sticks is vooral bekend van de rapformatie Opgezwolle en wordt ook wel Sticky Steez of Stickert genoemd. Na Opgezwolle maakte hij samen met o.a. Rico en Typhoon deel uit van de rapformatie Fakkelbrigade. Vorig jaar verzorgde hij samen met Rico het themanummer van Serious Request. Daarnaast werkt hij bij muzieklabel Top Notch.

2. Sticks past goed bij a.s.r.

Sticks, oftewel Junte, vaart zijn eigen koers, streeft zijn eigen waardes na. Dat doen wij ook. Zijn echtheid vinden wij passen bij ons bedrijf. In 2016 lieten we samen met Sticks zien dat we begrijpen wat er leeft in Nederland. In de jaren daarna leveren we hier ook het bewijs voor. Vorig jaar over ons duurzame investeringsbeleid en nu over de voordelen van de onafhankelijk adviseur.

3. Sticks rapt met zichzelf

In de commercial over de onafhankelijk adviseur zie je Sticks dubbel, want hij rapt daarin met zichzelf. Kijk nog maar eens goed! Je kunt hem nog tot zaterdag 19 mei op tv langs zien komen. In de commercial vertelt hij dat je met advies van een onafhankelijk adviseur nooit meer dubbel verzekerd hoeft te zijn.

4. Sticks krijgt hulp

Later dit jaar volgt een reclamecommercial waarin ook 50 a.s.r.-collega’s een rol spelen. Hoe bijzonder is dat?

5. Samenwerking van vrienden

Net als voorgaande jaren hebben we Junte weer de vrijheid gegeven om de teksten voor de nieuwe raps te schrijven. Zijn vriend Ali, de producer A.R.T., heeft de sound onder de rap gemaakt. A.R.T. is een Zwolse beatmaker, lid van de Fakkelbrigade met ruim 10 jaar ervaring op zak. Hij maakte eerder beats voor succesvolle platen van o.a. Blaxtar, Typhoon, James en Sticks en de Fakkelbrigade.

6. De stem onder de commercials

Lauren Verster heeft weer de voice-over van de tv- en radio-commercial ingesproken. Het was nog even heel spannend of het zou lukken om haar weer als voice-over te krijgen, want ze was begin dit jaar hoogzwanger. Gelukkig is het gelukt! Kort daarna, op 29 januari, is ze bevallen van dochter Leentje.

7. Voorzichtig met het logo!

In de tv-commercials zie je het a.s.r.-logo op de achterwand en op de vloer. Om het logo niet te beschadigen of de vloer zwart te maken, moest iedereen tijdens de repetities blauwe plastic slofjes over de schoenen aan.

Het andere bewijs
Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Het andere bewijs