Home Blogs van a.s.r. De 5 best gelezen financiële blogs in 2021 van ‘Ik denk vooruit’

De 5 best gelezen financiële blogs in 2021 van ‘Ik denk vooruit’

17 december 2021

Nieuwe mensen in je leven, een carrièreswitch of een ander huis. Wij hopen dat, ondanks de beperkingen van corona, 2021 iets moois heeft gebracht. Voordat we dit jaar afsluiten, blikken we graag nog even terug. We hebben hiervoor de 5 best gelezen blogs van ‘Ik denk vooruit’ in 2021 verzameld. Lees je mee? Laat je inspireren en neem de beste financiële tip mee het nieuwe jaar in!

Ontdek wat kan, krijg een plan

Wil je weten hoeveel je nodig hebt voor jouw financiële doel? Krijg in 10 minuten inzicht in jouw situatie en ontdek wat kan.

Doe de check
Blog #1 - Wat te regelen voor overlijden? Zo laat je je partner financieel goed achter

Wat te regelen voor overlijden? Natuurlijk wil je nabestaanden goed achterlaten bij overlijden, óók financieel. Het laatste wat je wil is dat jouw partner en kinderen naast het verdriet ook nog te maken krijgen met geldzorgen. Welke 5 zaken je (alvast) kunt regelen voor overlijden vertelt Heidi Huurdeman, financieel planner bij a.s.r., je in dit blog.

Lees hier welke 5 zaken je kunt regelen voor overlijden

Blog #2 - Saska (31): “Over 15 jaar wil ik FIRE zijn, een boerderij kopen en kunnen stoppen met werken”  

Als klein meisje rekende Saska al uit hoeveel geld ze nodig had om een boerderij te kunnen kopen. ‘Een heleboel’, luidde haar conclusie. Inmiddels is het financiële plaatje aanzienlijk concreter. De aanhangster van FIRE (Financial Independent, Retire Early) hoopt samen met haar vriend over 15 jaar € 1,3 miljoen aan belegd vermogen te hebben opgebouwd. Daarmee hopen ze een mooie boerderij in Friesland te kunnen kopen en – als ze dat willen – te kunnen stoppen met werken. In dit blog vertelt Saska hoe ze dat doen, en geeft ze 9 praktische tips om haar voorbeeld te volgen.

Lees hier Saska’s 9 praktische tips om FIRE te worden

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang maandelijks financiële tips en verhalen over hoe andere mensen toewerken naar hun doelen. Je maakt dan meteen kans op het boek "In 3 stappen naar vrijheid" van Freek Verhaak.

Auteur Freek Verhaak van het boek 'In 3 stappen naar vrijheid"| Ik denk vooruit | Financieel inzicht | a.s.r.
Blog #3 - 8 tips voor sparen voor de studie van je kind

Elke dag helpt financieel planner Iris mensen – jong en oud – hun financiële doelen te halen. “Sparen voor de studie van kinderen komt vaak ter sprake. De meeste ouders vinden dat heel belangrijk.” Iris vertelt je aan de hand van acht tips hoe je als ouder genoeg geld kan sparen voor de studie van je kind. En hoeveel ‘genoeg’ zo ongeveer is.

Lees hier hoe je kan sparen voor de studie van je kind

Blog #4 - Als zzp'er pensioen opbouwen: 5 manieren waarop je dat fiscaal voordelig kunt doen

Zzp’ers hebben veel vrijheid en flexibiliteit. Daar staat tegenover dat ze geen pensioen opbouwen via een werkgever. Om ervoor te zorgen dat ze naast hun AOW later genoeg geld hebben, moeten zzp’ers zelf iets regelen voor later. We vragen Heidi Huurdeman, financieel planner bij a.s.r., hoe zzp’ers tóch pensioen kunnen opbouwen en waarom zzp’ers er steeds vaker voor kiezen om te beleggen voor hun pensioen.

Lees hier hoe je pensioen kunt opbouwen als zzp’er

Blog #5 - “Ik heb het gevoel dat ik een nieuwe baan krijg” – Pensionado Ella (68)

Een leven zonder onderwijs is voor basisschooldirecteur Ella ondenkbaar. Haar beroep is niet alleen wat ze doet, het is wie ze ís. In hart en nieren. Hoewel ze vanaf 1 september 2021 officieel met pensioen gaat, blijft ze zich op vrijwillige basis met bevlogenheid inzetten voor het onderwijs. Of zij bang is voor het zwarte gat? Nee dus. En in haar opvolgers Linda en Nadine heeft ze alle vertrouwen. Ontdek hoe Ella dit pensioenproces ervaart en welke tip ze voor jou als toekomstige pensionado heeft.

Lees hier het verhaal van Pensionado Ella

 

Larissa Versluys en Annelies Heinen

Meer verhalen over Ik denk vooruit