Home Blogs van a.s.r. Dieven sleutelen aan je sleutelkluis

Dieven sleutelen aan je sleutelkluis

19 februari 2019

Bewaar jij je sleutel in een kluisje bij de voordeur? En heeft jouw sleutelkluisje het politiekeurmerk? Veelgebruikte sleutelkastjes blijken makkelijk open te breken. Voorkom dieven over de vloer en lees hier wat je er tegen kan doen.

Sleutelkluis handig of een risico?

Jaarlijks worden zo'n 800 sleutelkluizen gekraakt. Een sleutelkluis is vooral handig voor mensen die slecht ter been zijn. Een thuiszorgmedewerker kan de sluitelkluis aan de buitenkant van het huis openen met een code. In de kluis hangt de voordeursleutel en zo hoeft de bewoner van het huis niet zelf de voordeur te openen. Helaas weten inbrekers de sleutelkluisjes makkelijk open te breken, waarna met de buitgemaakte sleutel de voordeur geopend wordt.

Is schade door sleutelkluiskraak verzekerd?

Deze vorm van inbraak en diefstal is bij a.s.r. verzekerd onder de inboedelverzekering. In bijna alle gevallen vergoeden wij de gestolen spullen, diefstal van geld wordt maximaal tot € 500 vergoed. Neem contact op met je verzekeraar of adviseur om te controleren of dit ook voor jouw inboedelverzekering geldt en voor meer informatie over de vergoedingen.

Hoe voorkom je sleutelhuiskraak?

Er zijn veel sleutelkluisjes op de markt die binnen enkele seconden opengebroken zijn door dieven. Om het de inbrekers moeilijk te maken kun je het beste kiezen voor een sleutelkluisje met het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVV). Alleen sleutelkluizen die zo goed mogelijk bestand zijn tegen inbrekers, komen op de PKVW-productenlijst. De kans dat je sleutelkastje opengebroken wordt is dan het kleinst, wat beter is voor je eigen veiligheid en je inboedel.

Vragen?

Heb je vragen over je inboedelverzekering van a.s.r.? Neem contact op met je adviseur.

Verzekeren
Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Verzekeren