Home Blogs van a.s.r. Dukskoen strikt investeerders en behaalt streefbedrag

Dukskoen strikt investeerders en behaalt streefbedrag

10 mei 2017

Duizenden euro’s ontvangen voor je crowdfundingproject na een uitzending van tv-programma Tegenlicht. Het overkwam Doorgaan.nl-ondernemer Duksoen. Met het geld heeft Dukskoen het streefbedrag voor zijn project behaald. En dat is goed nieuws, want nu kan het Arnhemse schoenenbedrijf voor mensen in de bijstand de volgende stap zetten in zijn ontwikkeling.

Uitdagers en aanpakkers

VPRO's Tegenlicht zond onlangs een serie uit over 'uitdagers en aanpakkers'. Mensen die anders tegen de wereld aankijken. Via een oproep konden kijkers bedrijven en initiatieven voor het programma aanmelden. Eén daarvan was Dukskoen: het bedrijf dat in februari via Doorgaan.nl een crowdfundingproject startte om € 30.000 binnen te halen.

Ambachtelijke schoenen

Dukskoen ontstond in een periode waarin initiatiefnemer Martijn Duk zelf met weinig succes op zoek was naar een baan. Hij realiseerde zich toen dat het voor sommige mensen bijna onmogelijk is om een baan te vinden. Daarom is hij begonnen met Dukskoen: een Nederlandse schoenenfabriek waar mensen uit de bijstand een opleiding krijgen en op ambachtelijke wijze schoenen leren maken. De omzet moet nog op gang komen, dus om Dukskoen levensvatbaar te maken, was extra geld nodig. De crowdfunding-actie op doorgaan.nl hielp hem dit te bewerkstelligen.

Perspectief voor mensen in de bijstand

Lilian Doets van Doorgaan.nl: 'Het ging al goed met de funding maar door de uitzending van Tegenlicht op 30 april is in één keer het streefbedrag binnengehaald. Martijn kan zijn team nu aan het werk houden en zijn activiteiten verder uitbouwen en mensen uit de bijstand een nieuw perspectief geven.'

Wil je zelf een paar handgemaakte oer-Hollandse schoenen? Ga naar Doorgaan.nl.

Dukskoen maakt zowel dames- als herenschoenen.

a.s.r.

Meer verhalen over a.s.r.