Home Blogs van a.s.r. Heeft een scheiding invloed op je pensioen? [infographic] 

Heeft een scheiding invloed op je pensioen? [infographic] 

30 augustus 2018

Je kunt het wellicht al raden, het antwoord is: ja, een scheiding heeft gevolgen voor je pensioen. Waarom het goed is om hier ongeacht jouw situatie bij stil te staan lees je in dit artikel. 

Wil jij ook financieel vooruit?

Ontvang Vooruit Mail voor inspirerende verhalen en handige tips.

Schrijf je in!

Waarom heeft een echtscheiding invloed op pensioen?

Tijdens een scheiding maak je afspraken over je kinderen, alimentatie, het huis en jullie bezittingen. Maar waar je misschien niet direct aan denkt is het pensioen dat jullie beiden hebben opgebouwd tijdens jullie huwelijk. Je verdeelt alles, dus ook je pensioen. Dit doe je voor later, maar de afspraken over de verdeling maak je al tijdens de scheiding. Wil je weten wat je met deze afspraken moet doen? Scrol dan direct door naar de infographic. 

Grotere kans op echtscheiding

Het komt steeds vaker voor dat een huwelijk eindigt in een echtscheiding. De totale aantallen nemen het afgelopen decennium in Nederland zelfs explosief toe. Hiermee staat Nederland op de achtste plek als je kijkt naar het echtscheidingspercentage per land in Europa. In Portugal lopen de meeste huwelijken op de klippen. 

Wie denk je dat de scheiding aanvraagt, de man of de vrouw? En welke factoren vergroten de kans op een echtscheiding? Je leest het in deze infographic.

Ontvang Vooruit Mail & win het boek 'The Happy Financial' van finance influencer Marjan Heemskerk.
vrouw bril laptop koffie
Infographic over scheiden en pensioen

Er zijn veel dingen die je kunt doen om financieel sterker te worden. Jezelf inlezen is een heel goed begin. Vervolgens kun je voor persoonlijk advies het beste naar een onafhankelijke adviseur. Want een adviseur die jou persoonlijk spreekt, die jou vragen stelt en ziet hoe jij reageert, kan goed inschatten waar jij behoefte aan hebt. Dan weet je zeker dat het advies ook echt bij jou past.

Uschi Braun

Meer verhalen over Ik denk vooruit