Home Blogs van a.s.r. Hoe duurzaam is jouw verzekering?

Hoe duurzaam is jouw verzekering?

20 augustus 2020

Steeds meer mensen leveren actief een bijdrage aan een betere wereld. Dat is mooi, hoe klein de bijdrage ook is. Want iets doen is altijd nog beter dan niets doen. Maar terwijl jij goed doet, is de kans groot dat je verzekeringspremie dat niet doet. Dat jouw premiegeld wordt belegd in dingen die juist slecht zijn voor de planeet. Dat kun je voorkomen!

Om een verschil te maken moeten we de handen uit de mouwen steken. Maar dan niet morgen, maar gewoon vandaag. Zoals kiezen voor een verzekeraar die je premie duurzaam belegt. Bekijk wat a.s.r. nog meer doet op Dit is de tijd van doen.

Iets goeds voor de planeet

Iedereen doet wel iets goeds voor de planeet. De een legt zonnepanelen op zijn dak, de ander kiest voor eerlijke kleding. Of eet minder vlees. Of reist minder ver. Door Corona gaan we veel meer op autovakantie in plaats van met het vliegtuig. Dat is goed nieuws voor het klimaat! Maar wist je dat in veel gevallen de verzekeringspremie voor je auto of je reis wordt belegd in dingen die juist slecht zijn voor de planeet? Jij doet iets goeds, maar je premie doet iets slechts. Raar toch?

Slechte investeringen helpen stoppen

Ja echt, veel verzekeringsgeld wordt belegd in slechte dingen, zoals wapens, de bio-industrie, steenkolen en kernwapens. Dus als jij de planeet een warm hart toedraagt, denk dan goed na over waar je de verzekering van je auto, je inboedel of je pensioen onderbrengt. Want waar grote verzekeraars (en banken) hun geld in beleggen, is belangrijk om échte stappen te zetten tegen klimaatverandering. Want het zijn grote investeerders en hebben daarom veel invloed. Door over te stappen naar een bank of verzekeraar met oog voor een betere wereld, kun je beleggingen die slecht zijn voor de planeet helpen stoppen. En daarmee maak je de impact van je goede bedoelingen veel groter.

Lees ook: Niet investeren in wapenhandel, wel in groene energie

Hoe werkt dat met premies?

Iedereen die iets verzekert, betaalt daarvoor een bepaald bedrag, de premie. En heeft iemand een keer schade – en is hij daarvoor ook verzekerd - dan wordt die schade vergoed vanuit alle premies die alle klanten samen betalen. De ontvangen premies worden voor korte of langere tijd belegd door de verzekeraars. Maar vaak stellen zij weinig eisen aan de sectoren waarin ze beleggen. Zo kan premiegeld terecht komen in de wapenhandel. Of in de bio-industrie. Of in kernwapens. 

Bij a.s.r. wordt je premie duurzaam belegd

Bij a.s.r. vinden we dat beleggingen bij moeten dragen aan een betere wereld en het terugdringen van klimaatverandering. En dat geldt voor al onze investeringen en voor al onze verzekeringen. Of je nou een autoverzekering, een zorgverzekering, een pensioenvoorziening of een hypotheek bij ons hebt: overal hanteren we dezelfde regels. Niet voor niets behalen we de hoogste positie in de Eerlijke Verzekeringswijzer. Daarom worden bij ons verzekeringspremies duurzaam belegd. a.s.r. doet het.

Lees ook: Ook dit jaar weer hoogste score bij Eerlijke Verzekeringswijzer

Vind jij het ook belangrijk dat het geld van je premie niet in dat maar in dit wordt belegd? Vraag naar een verzekering van a.s.r. bij je adviseur.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaam Leven