Home Blogs van a.s.r. Weet waar je mag vliegen met je drone

Weet waar je mag vliegen met je drone

23 mei 2019

Niet iedereen met een drone is op de hoogte van de regels omtrent het gebruik ervan. Mede daardoor vinden er wel eens incidenten plaats waarbij met een drone boven de bebouwde kom of in de buurt van vliegvelden wordt gevlogen. Daarom introduceerde a.s.r. de Vlieg Veilig app. Met deze app verbeteren we de veiligheid van het luchtruim en proberen we incidenten te voorkomen.

Om een verschil te maken moeten we de handen uit de mouwen steken. Maar dan niet morgen, maar gewoon vandaag. Zoals met een app het luchtruim veiliger maken. Bekijk wat a.s.r. nog meer doet op Dit is de tijd van doen.

Waarom de Vlieg Veilig app?

a.s.r. wil een nuttige rol in de maatschappij spelen. Daarom geven we, daar waar het kan, mooie initiatieven een steuntje in de rug, of ontwikkelen we zelf projecten om organisaties of groepen mensen te helpen. In dit geval ontwikkelden we een app waarmee je real-time inzicht hebt in waar je wel en niet mag vliegen met je drone.

Veilig en verantwoord

De app houdt je ook op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving, zodat je zeker weet dat je altijd veilig en verantwoord vliegt. De app geeft bijvoorbeeld aan dat je er op moet letten dat je niet boven autowegen, bebouwing en spoorlijnen vliegt en niet in de buurt van een vliegveld. Ook moet je je drone altijd kunnen zien en mag het gewicht van je drone maximaal 25 kilo zijn.

Particulier gebruik

Houd je je netjes aan de regels, dan nog kan er iets misgaan. Veroorzaakt je drone tijdens particulier gebruik schade, dan valt dit onder je aansprakelijkheidsverzekering. Check wel vooraf of je drone en je vlucht voldoen aan de eisen, bijvoorbeeld aan het maximum gewicht en de no-fly zones.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaam Leven