Home Blogs van a.s.r. Regel alles voor veiligheid op het water met de nieuwe bootverzekering van a.s.r.

Regel alles voor veiligheid op het water met de nieuwe bootverzekering van a.s.r.

26 augustus 2021

Steeds meer mensen in Nederland hebben een boot. Dat merken we niet alleen in de jachthavens en aan de bootverkoop, maar ook in de stijgende vraag naar verzekeringen. Om te zorgen dat je altijd een goede dekking hebt bij schade is onze bootverzekering nu vernieuwd. In de nieuwe bootverzekering van a.s.r. is dekking tegen wettelijke aansprakelijkheid en hulpverlening verplicht geworden. Ook is de inboedel van je boot vaak meeverzekerd en is affectieschade opgenomen in de verzekering. Lees er hier alles over de vernieuwde voorwaarden, of ga meteen naar onze bootverzekering.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA) voor je boot

Een WA-verzekering dekt eventuele schade die je veroorzaakt aan andere mensen of hun bezittingen. In Nederland is het niet verplicht om deze verzekering te sluiten, maar het is natuurlijk wel verstandig om je te verzekeren tegen aansprakelijkheid bij schade. Daarbij gelden wel een aantal uitzondering: in sommige landen is een WA-verzekering voor je boot verplicht, net als in sommige jachthavens en in bepaalde Nederlandse vaargebieden waar je een vaarvergunning nodig hebt. Check dit dus altijd goed voordat je op pad gaat met je boot. In onze nieuwe bootverzekering zijn deze dekkingen meegenomen. Zo ben je altijd verzekerd als je schade veroorzaakt! Ook hulpverlening en pechhulp door de alarmcentrale vanaf de wal zijn voortaan meeverzekerd bij schade. Bijvoorbeeld bij uitval van de boot op open water of bij een aanvaring. Je breidt je bootverzekering daarnaast makkelijk uit met een cascoverzekering, zodat je boot zelf ook verzekerd is bij schade.

Wat is een cascoverzekering?

Een cascoverzekering is een verzekering voor motorvoertuigen of pleziervaartuigen. De verzekering dekt schade aan je boot, maar niet aan de inboedel of aan de opvarenden. Belangrijk om daar goed bij stil te staan dus: het kan zijn dat je nog een extra dekking nodig hebt. De bootverzekering van a.s.r. heeft twee mogelijkheden voor cascodekking.

Bootverzekering WA + Casco beperkt

Met ‘WA + Casco beperkt’ ben je verzekerd voor alle aansprakelijkheidsrisico’s. Daarnaast ben je ook verzekerd tegen schade aan je eigen boot, bijvoorbeeld door brand, explosie, diefstal, inbraak of natuurgeweld. 

Zo ben je dus niet alleen verzekerd tegen schade die je bij anderen veroorzaakt, maar ook tegen de grootste schaderisico’s voor je eigen boot. Natuurlijk blijft voorkomen altijd beter dan genezen. Neem daarom maatregelen om de kans op schade te verkleinen! Klik door voor onze belangrijkste schadepreventietips:

Bootverzekering WA + Casco allrisk

Met de ‘WA + Casco allriskdekking’ ben je - naast de schaderisico’s hierboven - ook verzekerd bij andere onvoorziene gebeurtenissen  die schade aan je boot veroorzaken.

De inboedel van je boot is hierbij meeverzekerd tot een maximale waarde van €35.000. Daarvoor gelden de regels zoals bij de normale inboedelverzekering. Het is ook mogelijk om aanvullende dekkingen te kiezen. Benieuwd wat je nieuwe bootverzekering gaat kosten?

Alle veranderingen in de nieuwe bootverzekering van a.s.r.
  • Elektrische boten vallen voortaan in het meest gunstige tarief.
  • Verplichte hulpverlening is meegenomen in de nieuwe premie.
  • WA en hulpverlening (inclusief pechhulp door de alarmcentrale vanaf de wal) zijn nu verplichte dekkingsonderdelen.
  • De pk-limiet voor binnenboord benzinemotoren is verhoogd van 200 pk naar 375 pk.
  • De pk-limiet voor binnenboord dieselmotoren is verhoogd van 300 pk naar 600 pk.
  • Het verplicht eigen risico is vereenvoudigd en er zijn meer mogelijkheden voor premiekorting door een vrijwillig hoger eigen risico.
  • De inboedel is tot 30% van de verzekerde waarde van de boot meeverzekerd bij de Casco Allrisk dekking, met een maximum van € 35.000. 
  • In de schadeverzekering opvarenden is nu affectieschade opgenomen.
De bootverzekering van a.s.r.

Met de bootverzekering van a.s.r. ben je altijd goed verzekerd tegen de belangrijkste schaderisico’s. Dat betekent goede dekking bij diefstal, brand of een aanvaring. En ook als je schade veroorzaakt bij iemand anders ben je verzekerd voor de aansprakelijkheid. Bereken hier je premie en sluit de bootverzekering meteen online af.


Meer verhalen over Boot