"Van de vlonders van de vorige eigenaar, die we uit de tuin hadden gehaald, maakten we een buitenbar. Van 100% gerecycled hout, dus. In het gras plantten we wat fruitbomen en struiken. We hebben een appelboom, twee frambozenstruiken, aardbeienplanten en blauwe bessen. We wonen in de Betuwe, een streek die bekend staat om zijn fruitteelt. De grond is er goed voor en ik vind het een leuk idee om uit eigen tuin te kunnen eten. Daarom kwam er tot slot ook nog een moestuin aan de zijkant van ons huis. Dat was mijn wens en het gaat heel goed. Er groeit komkommer in, sla, courgette, radijs, paprika, cherrytomaat en ook nog wat kruiden: basilicum en rozemarijn bijvoorbeeld. En dat allemaal in een tuin van niet meer dan 30m2. Niet alleen ziet onze tuin er nu leuker en groener uit, ook hebben we veel meer insecten in onze tuin. Laatst kwam er zelfs een kikker op bezoek. Die was door een klein gaatje achter onze overkapping naar binnen gekropen. Hij vond het er lekker groen uitzien bij ons, denk ik. We hebben ‘m maar terug gezet op een plek met water, want dat hebben we dan net weer niet."
Lees ook: In 8 stappen naar een moestuin die flink geld bespaart
Tekst gaat door onder de afbeelding