Home Blogs van a.s.r. Verduurzaming huis meefinancieren

De verduurzaming van je nieuwe huis met je hypotheek meefinancieren 

23 juli 2021

Denk je eraan om een (ander) huis te kopen of om je hypotheek over te sluiten? Vergeet dan niet budget te regelen voor het verduurzamen van je huis. Duurzaam wonen is goed voor je portemonnee, goed voor het klimaat en een goed geïsoleerd huis is ook nog eens comfortabel. Daarom maakt a.s.r. de financiering van energiebesparende maatregelen gemakkelijk en voordelig. Bij een hypotheek bieden we standaard een Verduurzamingshypotheek aan. Hiervoor geldt een speciale lage rente en het geld staat twee jaar lang voor je klaar.

Met onze Verduurzamingshypotheek kun je bij je hypotheek een extra potje regelen voor de verduurzaming van je woning. Op ons platform Duurzaam wonen vind je praktische informatie hoe je jouw woning kunt verduurzamen.

Als je een huis koopt heb je vaak al je spaargeld nodig voor de aankoop, verhuizing en inrichting van de woning. Er blijft dan niet altijd budget over voor bijvoorbeeld het isoleren van de spouwmuur of zonnepanelen op je dak. Door hiervoor bij de hypotheek een potje te regelen, hoef je niet te wachten tot je weer voldoende gespaard hebt. Je kunt meteen energiebesparende maatregelen aanbrengen in je nieuwe huis. Daardoor verminder je direct je CO2 uitstoot en bespaar je elke maand op je energierekening. 

Verduurzamingshypotheek standaard bij renteaanbod

Bij het afsluiten van een hypotheek, mag je tot 6% meer meefinancieren voor het verduurzamen van je huis. Vaak wordt dit vergeten. Daarom bieden we de Verduurzamingshypotheek standaard aan bij een a.s.r. hypotheek. Zo willen we drempels verlagen om je huis te verduurzamen. Voor deze hypotheek hanteren we een lage rente. Het geld dat je regelt voor verduurzaming, staat twee jaar voor je klaar. Pas als je het geld gebruikt, betaal je hier rente over. 

Regel nu beslis later

Met de a.s.r. Verduurzamingshypotheek reserveer je alvast geld voor energiebesparende maatregelen. Je hoeft niet direct te beslissen wat je gaat doen. Je kunt je eerst richten op je verhuizing en de kleur op de muren. Woon je eenmaal in je nieuwe woning en merk je dat het tocht in huis of dat je oude ketel wel erg veel verbruikt? Dan kun je het geld van de Verduurzamingshypotheek gebruiken om hier wat aan te doen.

Birgit Johansson

Meer verhalen over Hypotheek

Verduurzaming huis meefinancieren