Home Blogs van a.s.r. Waarom een activity tracker een goede én gezonde koop is

Waarom een activity tracker een goede én gezonde koop is

02 september 2020
Heb jij al een activity tracker of sporthorloge? Daarmee krijg je op een leuke en simpele manier inzicht in je gezondheid! Je wordt dagelijks gestimuleerd om genoeg te bewegen én je krijgt een goed beeld van jouw (gezonde) levensstijl. Doe jij al mee met a.s.r. Vitality? Dan is een activity tracker zeker een goed idee! We vertellen je hier 4x waarom een sporthorloge een goede en gezonde aankoop is.
1. Je kunt het aankoopbedrag van je Apple Watch of Fitbit terugverdienen

Wist je dat je met a.s.r. Vitality het aankoopbedrag van een Apple Watch of Fitbit kunt terugverdienen? Koop via de Vitality-app jouw activity tracker en koppel de tracker aan je persoonlijke Vitality-account. Beweeg je voldoende? Dan krijg je daar punten voor! Als je jouw weekdoelen haalt, verdien je maandelijks cashback op je Apple Watch of Fitbit. Zo verdien je op lange termijn het volledige aankoopbedrag terug. Waar wacht je nog op?

2. Een activity tracker meet je hartslag

Het fijne van een activity tracker is - in tegenstelling tot een fitness-app op je telefoon - dat het ook je hartslag meet. Daardoor wordt niet alleen het aantal stappen, maar ook je hartslag meegenomen bij het berekenen van jouw Vitality Punten. 

Dus heb jij de dagelijkse 7.500 stappen niet gehaald, maar wel minstens een half uur gesport op 60% van je hartslag? Dan krijg je 100 Vitality Punten! Met je hartslag kun je bovendien sneller punten scoren dan met stappen zetten, daar begint jouw hart toch ook sneller van te kloppen?

3. Het meet stappen nauwkeuriger dan een fitness-app

Waarom een activity tracker beter stappen telt dan je telefoon? Simpel! Je laat ‘m niet ergens liggen, want je draagt de tracker constant als een horloge. Daardoor telt de tracker echt álle stappen mee. Ja, zelfs de stappen naar het toilet of de douche (als je tracker waterdicht is) worden meegenomen. Ook neemt een activity tracker de totale afstand die je hebt afgelegd mee én werkt een tracker simpelweg nauwkeuriger dan een telefoon (met een gemiddelde afwijking van slechts 5%). 

Verder herinnert een tracker je eraan dat je stappen moet zetten. Heb je een uur lang niet bewogen? Dan word je opgepiept om stappen te gaan zetten. Zo helpt de tracker je aan die Vitality Punten. Handig!

4. Een sporthorloge geeft inzicht in je gezondheid

Het is lastig om je bewust te zijn van hoeveel je beweegt. Een activity tracker maakt dat eenvoudiger! Door je lichaam gedurende de dag te meten, krijg jij inzicht in onder andere het gemiddeld aantal stappen dat je zet, het aantal actieve minuten per dag of hoe hoog je hartslag eigenlijk in rust is. Dat stukje bewustwording is een belangrijke stap in de route naar een gezondere levensstijl. 

Een activity tracker kan je inzicht geven in:

  • dagelijkse stappen;
  • gemiddelde hartslag;
  • verbrande calorieën;
  • dagelijkse actieve minuten;
  • slaapritme;
  • energielevel;
  • stressniveau;
  • trainingsduur;
  • afgelegde afstand.

Uit onderzoek van CNN blijkt dat mensen meer bewegen zodra ze een activity tracker hebben aangeschaft. Ruim 90% van de ondervraagden nam na de aankoop meer stappen per dag, maar liefst 95% ging vanaf dat moment meer sporten en zeker 56% van de mensen met een activity tracker besloot bewust meer en sneller te lopen. Dat is precies wat we met a.s.r. Vitality willen stimuleren en waar we je ook voor belonen! 

Nog niet bekend met a.s.r. Vitality?

En heb je al wel een activity tracker? Doe dan nu mee met a.s.r Vitality! Ons beweegprogramma beloont jou voor het bijhouden van je hartslag en stappen. Als jij je dagelijkse stappen zet of een hartslagverhogende work-out doet, verdien je Vitality Punten. Die punten kun je wekelijks, maandelijks én jaarlijks inwisselen voor de leukste beloningen. Wat dacht je van cadeaukaarten voor Bol.com en Intersport? Of cashback op je aanvullende zorgverzekering? Graag!

Meer weten?


Meer verhalen over a.s.r. Vitality