Home Blogs van a.s.r. Zomersporten Leuke padelbanen in Nederland: Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven

Leuke padelbanen in Nederland: Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven

26 augustus 2020
Ben jij al bekend met padel? En is het tijd om je eraan te wagen? Goed idee! Padel is niet alleen een hele leuke sport, maar ook de ideale zomeractiviteit met vrienden, familie of collega’s. Wij zetten de leukste padelbanen in Nederland onder elkaar. Vind een padelbaan bij jou in de buurt en trek je padelkunsten uit de kast!

Padelbanen in Nederland

Padel is nog een relatief onontdekte sport in Nederland, maar de populariteit ervan groeit razendsnel. Dat is ook te zien aan het aantal padelbanen in Nederland: er zijn momenteel ruim 150 padelbanen te vinden, verspreid over 18 steden. Deze padelbanen vind je zowel bij tennisverenigingen als bij commerciële aanbieders. Naar verwachting verdubbelt het aantal banen zich tegen het einde van het jaar. Ja, het wordt niet voor niets de snelst groeiende racketsport van de wereld genoemd!

Je kunt een padelbaan bij jou in de buurt zoeken via de verenigingszoeker van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB), waar de Nederlandse Padelbond onderdeel van is. 

Padel in Amsterdam en omgeving

Rondom en in Amsterdam vind je verschillende padelbanen. Zo heb je in de stad de Play Padel Club (op de Zuidas: ideaal om met je collega’s heen te gaan) en Padel Dam, maar kun je in omgeving Amsterdam ook bij meerdere tennisverenigingen padellen (zoals T.C. Amstelpark, T.V. Badhoevedorp en T.V. De Kegel in Amstelveen).  

Padel in de buurt van Utrecht

In de buurt van Utrecht zijn er 6 locaties waar je padel kunt spelen. Bijvoorbeeld in Vleuten bij Oudenrijn Tennisclub, in Houten bij Racketcentrum Houten of L.T.V. de Doordraaiers, in Driebergen bij Health Center Hoenderdaal en in Zeist bij Z.T.C. Shot. In de stad zelf is alleen een padelbaan beschikbaar op het terrein van ULTC Iduna. Genoeg keus!

Padellen in en rondom Den Haag

In en om Den Haag zijn er op 8 plekken padelbanen te huur. Drie van die plekken zijn echte padelverenigingen: PadelClub DunaMar (bij het strand!), Padelcentrum Leeuwenbergh en Estate Padelclub in Rijswijk. Bij sportcentrum La Playa in Rijswijk hebben ze maar liefst 7 padelbanen en ook de mogelijkheid om Speedsoccer (en een beachbar 😉) te proberen!

Verder zijn er verschillende tennisverenigingen rondom Den Haag die ook over een padelbaan beschikken: L.T.C. Naaldwijk, A.L.T.V. Zoetermeer, T.V. Buytenwegh (in Zoetermeer) en M.L.T.V. 90 (in Monster). 

Padelbanen in Eindhoven en omstreken

Ook rondom Eindhoven zijn er een aantal padelbanen bij tennisverenigingen te vinden. Daarvan zijn er twee verenigingen in Eindhoven zelf: T.V. Prinsejagt en T.V. Bokt. Verder zijn er padelbanen te huur in de nabije Brabantse plaatsen Valkenswaard, Best, Nuenen en Eersel.

Zo maak je van padel een leuk uitje

Wil jij recreatief padellen? Dat kan! Padel is erg geschikt als actief uitje, omdat je het meestal met z’n vieren speelt. Ben je met meer dan vier? Wissel dan tussendoor af of huur meerdere banen. Geen probleem! Ook is het een toegankelijke sport: iedereen die een balletje wil slaan, kan het doen.

Weet je wat ook leuk is? Je kunt padel afwisselen met een andere sport en er zo een volledige dagactiviteit van maken! Ga bijvoorbeeld eerst tennissen en vervolgens padellen, of koel na een potje padel af met een verfrissende watersport (zoals kanoën of suppen). Zo doe je samen met vrienden of familie een goede work-out zonder dat je het doorhebt. Sluit de dag af met een heerlijke barbecue. Tadaaa, de ideale zomeractiviteit! ☀️

Ook leuk: padeltoernooien in Nederland

Naast dat je padel recreatief en competitief kunt spelen, worden er ook officiële padeltoernooien in Nederland georganiseerd waar je als niet-lid aan mee kunt doen. Hoe leuk is dat? Wie trommel jij op om met jou een team te vormen? Let the games begin!

Aan de officiële padeltoernooien kun je tot nu toe alleen als herendubbel of damesdubbel meedoen, mix is nog geen onderdeel van deze toernooien. Al lijkt het erop dat die optie snel beschikbaar wordt.

Padel je snel naar beloningen met a.s.r. Vitality

Ga jij padel proberen? Laat de kans dan niet schieten om hiervoor beloond te worden! Met a.s.r. Vitality word je beloond voor het aantal stappen dat je zet of het verhogen van je hartslag. Dat komt met padel wel goed! Verdien bijvoorbeeld wekelijks cadeaukaarten van Bol.com en Intersport of krijg elke maand cashback op je Apple Watch of Fitbit. Dat klinkt goed, toch?

Nieuwsgierig geworden?

Vitality

Meer verhalen over Vitaliteit