Home Blogs van a.s.r. Zomersporten 5 x waarom jij deze zomer moet gaan skeeleren!

5 x waarom jij deze zomer moet gaan skeeleren!

20 juli 2020
Heb jij deze zomer al een skeelertocht op de planning staan? Het is niet alleen een hele goede work-out (cardio & kracht), maar ook nog eens supergezond. Maak er gewoon een actief uitje van met vrienden en je hebt niet eens door dat je aan het sporten bent! We zetten 5x op een rij waarom jij deze zomer je skeelers uit de kast moet trekken. Let’s roll! Sjees jij straks de straat op? 

1. Skeeleren is gezond

Skeeleren is supergoed voor je! Je bent in de buitenlucht én in beweging. Verschillende onderzoeken laten zien dat buiten zijn een positief effect heeft op je gezondheid: het verbetert de ontwikkeling van de hersenen, vermindert stress en zorgt voor een beter ziekteherstel. Wat wil je nog meer?

2. Skaten is een goede én leuke work-out

Het kan nog beter! Heb jij door dat je een work-out doet als je een rondje gaat skeeleren? Waarschijnlijk niet! Toch is skeeleren goed voor je conditie en het trainen van je bovenbenen, buik-, bil-en rugspieren. Ideaal, toch? Skeeler twee keer per week een uurtje en je volledige lichaam is getraind. Zomerbody in de maak! 

3. Je komt op mooie plekken in de natuur

Je kunt met skeeleren langere afstanden afleggen dan met hardlopen. Zo kom je op plekken die je normaal niet ziet! Kijk eens naar de verschillende skeelerroutes : skate door de natuur of cross door verschillende steden heen. Een mooie manier om sightseeing in eigen land te doen! Als je meer ervaren bent, kun je ook lange dagtochten maken door natuurgebieden en zo de omgeving ontdekken. Een rondje Zeeland bijvoorbeeld, of skeeler de Elfstedentocht! 

4. Met skeeleren verbrand je calorieën

Je traint niet alleen je spieren, maar je verbrandt met skeeleren ook een heleboel calorieën! Bijna net zoveel als met een rondje hardlopen: zo’n 300 calorieën per half uur. Doordat je hartslag omhoog schiet, wordt je vetverbranding gestimuleerd. Burn baby burn!

5. Het is een actief uitje met vrienden of familie

Ga lekker skeeleren met vrienden, familie of misschien zelfs je date! Combineer gezelligheid én bewegen. Samen sporten, zonder dat je het doorhebt. Ook fijn: je kunt het doen waar je maar wilt. Neem bijvoorbeeld je skeelers mee op vakantie en rol de zomer door! 

Sjezen  naar de leukste beloningen met a.s.r. Vitality

Wist je dat je met a.s.r. Vitality punten kunt verdienen voor elke skeelertocht? Jij beweegt, wij belonen! Verdien Vitality Punten en wissel ze in voor de leukste beloningen. Cashback op je Apple Watch of Fitbit, Bol.com cadeaubonnen en korting bij Intersport. Voor ieder wat wils! Dus ga jij skeelerend de zomer door? Dan is a.s.r. Vitality misschien wel iets voor jou.


Meer verhalen over Vitaliteit