Home campagnes De a.s.r. scholen challenge

a.s.r. scholen challenge

De a.s.r. scholen challenge is een jaarlijks terugkerende duurzaamheidswedstrijd die we organiseren samen met Dutch Green Building Council (DGBC) en de gemeente Utrecht. Het is een wedstrijd waaraan alle basisscholen in Utrecht mee kunnen doen.

Leerlingen uit de bovenbouw krijgen in een ochtend vullend programma inzicht in duurzaamheid. Daarna onderzoeken zij de duurzaamheid van hun eigen school met scorekaarten. Zo zien leerlingen wat er goed gaat en wat beter kan. Voor dat laatste kunnen ze ideeën aanbrengen en geven ze advies aan de schooldirecteur. 

De basisschool met het beste idee wint de challenge. De prijs is €12.500 die de school mag besteden aan de uitvoering van het winnende idee dat het schoolgebouw verduurzaamd. De a.s.r. scholen challenge vraagt van scholen alleen tijdsinvestering van een halve dag. Alle overige kosten sponsort a.s.r.

Waarom de a.s.r. scholen challenge

Bij a.s.r. houden wij ons graag bezig met de kern van verzekeren: mensen helpen door te doen. Zo willen we een nuttige rol in de maatschappij spelen. Daarom geven wij, daar waar het kan, mooie initiatieven een steuntje in de rug. Of ontwikkelen we zelf projecten om organisaties of groepen mensen te helpen. Met de scholen challenge helpen we scholen hun huisvesting verduurzamen.

 

asr scholen challenge