Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Home Welkom bij a.s.r. Pensioen Wijzigen bij beperkte beleggingsvrijheid

Wijzigen bij beperkte beleggingsvrijheid

Sinds 6 februari 2018 maakt Generali Nederland deel uit van a.s.r. Op deze pagina vind je informatie over het wijzigen van je pensioenbeleggingen. Vind hier meer informatie over de fusie.

Het Lifecycle Pensioen

Via de Profielbepaler geef je jouw beleggingskeuze door. De Profielbepaler is een online formulier met een beperkt aantal vragen. De antwoorden op die vragen bepalen welk beleggingsprofiel je hebt.

Voor elk beleggingsprofiel (zeer defensief, defensief, offensief of zeer offensief) is een fondsprofiel (beleggingsmix) samengesteld, waarbij de pensioengelden worden belegd volgens een bijbehorend Lifecycle Pensioen. Een Lifecycle Pensioen zorgt ervoor dat, naarmate de pensioendatum nadert, er steeds meer wordt belegd in obligaties en steeds minder in aandelen.

Hoe werkt de Profielbepaler?

Hoe werkt de Profielbepaler? In dit online formulier staan 5 vragen. De antwoorden op die vragen bepalen welk beleggingsprofiel je hebt. Een beleggingsprofiel geeft aan welke manier van beleggen het beste bij jou past. Wij kennen 4 beleggingsprofielen. Bij die 4 beleggingsprofielen hebben wij 4 vormen van beleggen: onze Lifecycles.

Als je bijvoorbeeld bereid bent veel risico te nemen met jouw beleggingen, dan kies je de Lifecycle waarbij wij veel risico nemen met beleggen. Als je weinig risico wilt, dan kies je de Lifecycle waarin de risico’s door ons worden beperkt. 

Stap 1 - Bepaal jouw beleggingsprofiel
De antwoorden op de vragen van de Profielbepaler bepalen jouw beleggingsprofiel. Ons advies is om de uitkomst van de Profielbepaler te volgen en te beleggen in de Lifecycle dat hoort bij jouw beleggingsprofiel. Wil je afwijken van ons advies? Welke keuze je ook maakt, de beleggingsrisico’s en –resultaten blijven altijd voor jouw rekening.

Stap 2 - Wijziging doorgeven
In het tweede deel van het online formulier geef je jouw keuze aan. Als je kiest voor de Lifecycle die hoort bij jouw beleggingsprofiel, dan blijven wij voor jou in de gaten houden of de beleggingen passen bij jouw beleggingsprofiel. Als je een andere keuze maakt, dan moet je jouw beleggingen zelf in de gaten houden.