Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Home Welkom bij a.s.r. Pensioen Wijzigen bij volledige beleggingsvrijheid

Wijzigen bij volledige beleggingsvrijheid

Sinds 6 februari 2018 maakt Generali Nederland deel uit van a.s.r. Op deze pagina vind je informatie over het wijzigen van je pensioenbeleggingen. Vind hier meer informatie over de fusie.

Het Lifecycle Pensioen

Via de Profielbepaler geef je jouw beleggingskeuze door. De Profielbepaler is een online formulier met een beperkt aantal vragen. De antwoorden op die vragen bepalen welk beleggingsprofiel je hebt.

Voor elk beleggingsprofiel (zeer defensief, defensief, offensief of zeer offensief) is een fondsprofiel (beleggingsmix) samengesteld. De pensioengelden worden belegd volgens een bijbehorend Lifecycle Pensioen. Een Lifecycle Pensioen zorgt ervoor dat, naarmate de pensioendatum nadert, er steeds meer wordt belegd in obligaties en steeds minder in aandelen. 


Hoe werkt de Profielbepaler?

De online Profielbepaler is een formulier met 5 vragen. De antwoorden op die vragen bepalen welk beleggingsprofiel je hebt. Een beleggingsprofiel geeft aan welke manier van beleggen het beste bij jou past: zeer defensief, defensief, offensief of zeer offensief. 

Je hoeft de uitkomst van de Profielbepaler niet te volgen. Je kunt er ook voor kiezen om een andere Lifecycle te gebruiken. Ben je bijvoorbeeld bereid veel risico te nemen met jouw beleggingen? Dan kies je de Lifecycle waarbij wij veel risico nemen met beleggen. Wil je juist weinig risico? Dan kies je de Lifecycle waarin de risico’s door ons worden beperkt. 

Vrij Beleggen
Je kunt ook zelf je beleggingsmix samenstellen. Je kunt dan zelf één of meerdere fondsen kiezen waar je je pensioengeld in belegd. Je hebt de keuze uit de volgende fondsen: 

• Generali AandelenFonds
• Generali ObligatieFonds
• Generali GarantieFonds II
• Generali CombinatieFonds
• Generali DepositoFonds
• Generali AandelenFonds Nederland
• Generali AandelenFonds Europa
• Generali ICT-Fonds Europa
• Generali FarmacieFonds Europa
• Generali FinancieelFonds Europa
• Generali Long Duration InvestmentFonds
• Generali AandelenFonds Wereld*
*Alleen beschikbaar indien jouw polisnummer begint met NPP062 of NPP063

Stap 1 - Bepaal jouw beleggingsprofiel

De antwoorden op de vragen van de Profielbepaler bepalen jouw beleggingsprofiel. Ons advies is wel om de uitkomst van de Profielbepaler te volgen en te beleggen in de Lifecycle dat hoort bij jouw beleggingsprofiel. Wil je afwijken van ons advies? Welke keuze je ook maakt, de beleggingsrisico’s en –resultaten blijven altijd voor jouw rekening.

Stap 2 - Geef de wijziging door

In het tweede deel van het online formulier geef je jouw keuze aan. Als je kiest voor de Lifecycle die hoort bij jouw beleggingsprofiel, dan blijven wij voor jou in de gaten houden of de beleggingen passen bij jouw beleggingsprofiel. Als je een andere keuze maakt, dan moet je jouw beleggingen zelf in de gaten houden.