Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Home producten Hypotheek Gevolgen rentewijziging kapitaalverzekering

Gevolgen rentewijziging kapitaalverzekering

Een verandering in de hypotheekrente heeft invloed op de verzekeringspremie van je kapitaalverzekering. Welke invloed een rentewijziging precies heeft, hangt af van je situatie. In het kort komt het op het volgende neer: daalt de rente, dan stijgt je premie. Stijgt de rente, dan daalt je premie.

Wat betekent een rentewijziging voor mijn situatie

Wat de gevolgen precies zijn van je rentewijziging hangt af van je situatie. In de volgende scenario’s zie je wat een rentewijziging voor je kan betekenen.

  • Voorbeeld rentedaling

    Je hebt je polis afgesloten in 2004 en hij eindigt in 2034. De polis loopt momenteel 13 jaar met een rentpercentage van 4,36%. Je doelkapitaal is € 64.500,-. Je betaalt momenteel € 97,25 premie per maand. Je nieuwe rente daalt naar 3,2% voor de resterende looptijd van 17 jaar. Door deze rentewijziging stijgt je premie naar € 132,35 per maand. Omdat je minder rendement behaalt op je polis, moet je meer inleggen om hetzelfde doelkapitaal te kunnen bereiken.

    Let op: Je nettolasten kunnen minder dalen dan dat je misschien verwacht. Bij een lagere rente ontvangt je minder hypotheekrenteaftrek. Voordat je iets wijzigt, adviseren wij altijd om eerst contact op te nemen met je adviseur voor een advies dat past bij jouw persoonlijke situatie.

  • Voorbeeld rentestijging

    Je hebt je polis afgesloten in 2004 en eindigt in 2034. Je polis loopt momenteel 13 jaar met een rentepercentage van 4,5%. Je doelkapitaal is €42.000,-. Je betaalt momenteel een premie van€ 88,32 per maand. Je rente stijgt naar 4,9 % voor een resterende looptijd van 17 jaar. Door deze rentewijziging daalt je premie naar € 77,98 per maand. Doordat je meer rendement behaalt op je polis, hoef je minder in te leggen om hetzelfde doelkapitaal te kunnen bereiken.

    Voordat je iets wijzigt, adviseren wij altijd om eerst contact op te nemen met je verzekeringsadviseur voor een advies dat past bij jouw persoonlijke situatie.

Heb je nog vragen?

Wij vinden het belangrijk dat je goed en volledig geïnformeerd bent. Heb je verder nog vragen over deze wijziging? Neem dan contact met ons op. Bel of e-mail ons gerust. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur. Ons telefoonnummer is (030) 278 02 22. Wij helpen je graag.

Neem contact op met je adviseur

Wil je advies? Neem contact op met je adviseur. Hij kan je vertellen wat de gevolgen zijn voor jouw situatie.