Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Home nieuws waterhelden competitie

Beter omgaan met hoosbuien in de nieuwe Waterhelden-competitie

Wil jij ook je woonomgeving beter bestendig maken tegen hoosbuien en wateroverlast? Doe dan mee met de Waterhelden competitie! Tijdens deze challenge gaan inwoners van Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer aan de slag om een échte Hansje Brinker van deze tijd te worden.

Iedereen kent het verhaal van Hansje Brinker, die de held van Haarlem werd door met zijn vinger een gaatje in de dijk te dichten. Wij Nederlanders krijgen er naast dijkbreuken een nieuwe uitdaging bij: wolkbreuken. Dan valt er in korte tijd zoveel regen dat straten en huizen onder water komen te staan, met schade en overlast tot gevolg. Tijd om onze vinger in de wolk te steken dus!

Waterhelden met zijn allen

De gevolgen van hoosbuien laten zich niet voorkomen door Deltawerken of een Afsluitdijk. Deze uitdaging vraagt om actie van overheid én burgers, en oplossingen die minstens zo creatief en daadkrachtig zijn als een vinger in de dijk steken. We organiseren daarom de Waterhelden competitie. Deelnemers doen mee door een goed uitgewerkt plan in te dienen, waarmee ze duidelijk laten zien hoe hun oplossing water tijdelijk opvangt. Na een voorselectie door de jury van water-experts kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete idee. Het beste plan wordt beloond met de Hansje Brinker Prijs: €3500,- om het plan werkelijkheid te zien worden.

#IkBenHansje

Als je niet in de regio woont waar de competitie georganiseerd wordt, kan je natuurlijk aan de slag! We delen de komende maanden namelijk een hoop tips, verhalen en inspiratie via Facebook. Ook wordt iedereen opgeroepen te laten zien waarom zij zelf ‘Hansje’ zijn, en hun verhalen te delen met #IkBenHansje.

Doe jij iets om je eigen omgeving beter hoosbui-proof te maken? Laat het ons weten!

Wil je meer informatie? Kijk dan op de site van de Waterhelden competitie.

Meteen aan de slag

Kan je niet wachten en wil je nu al aan de slag? Haal bijvoorbeeld de tegels uit je tuin. Dat is niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar zorgt er ook voor dat regenwater beter geleidelijk afgevoerd wordt. Of plaats bijvoorbeeld een regenton. Goed voor het tijdelijk opvangen van regen, en ook nog eens gratis water voor de planten in je tuin!


Gerelateerd nieuws