Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Home nieuws Je eigen laadpaal als accessoire

Je eigen laadpaal als accessoire

Zijn jouw auto en caravan al klaar voor het voorjaar? De lente is begonnen en het weer wordt weer beter. Weet jij hoe je je auto en caravan goed voorbereidt voor de zomer?

Wissel tijdig je zomerbanden

Het is weer langer licht dus tijd om de winterbanden van je auto te halen en over te schakelen op zomerbanden. Waarom? Lang doorrijden met winterbanden is niet goed voor de banden. Door het zachte rubber slijten winterbanden sneller dan zomerbanden. Bovendien heb je met winterbanden een langere remweg en een hogere rolweerstand, waardoor je meer brandstof verbruikt en dus meer betaalt. 

Was je voorruit

Met al die zon zie je een stuk sneller dat je voorruit erg vuil is. Ook is strooizout slecht voor je auto en is het verstandig om dit er af te poetsen. Pekel die op je auto blijft zitten kan namelijk schade aanrichten op plekken waar de lak al was beschadigd of de carrosserie zwak is. Tijd voor een wasbeurt dus!

Check je accu en vul de vloeistoffen aan

Vergeet niet je accu te checken in het voorjaar. De winter is altijd een zware periode voor een accu en kan deze verzwakken. Vergeet ook niet om de koelvloeistof aan te vullen en het oliepeil te controleren.


Gerelateerd nieuws