Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Opgelet: kans op slippen!

Het KNMI geeft voor donderdagavond en vrijdag code geel, er wordt sneeuw verwacht met kans op gladheid en zware windstoten. Wie de weg op gaat, moet goed oppassen en rekening houden met besneeuwde en gladde wegen. 

Waarschijnlijk is je auto al winterklaar en heb je winterbanden en schone ruiten. Bedenk desondanks goed of je deze dagen echt met de auto weg moet. Ga je toch rijden in de sneeuw? Pas je rijstijl aan en volg deze tips:

 • Hou afstand 
  Juist bij besneeuwde wegen en gladheid is het erg belangrijk om meer afstand te houden dan normaal en ver vooruit te kijken. Zo heb je genoeg  ruimte en tijd om te reageren als je voorganger plotseling op de rem trapt.
 • Pas je snelheid aan
  Volg de matrixborden op de weg en pas je snelheid aan de omstandigheden aan. Het is niet verstandig om op het laatste moment in te voegen of hard op een ander af te rijden zodat hij of zij voor je aan de kant gaat.
Tweet weerman Marco Verhoef
 • Rij weg in hogere versnelling
  Slippen je banden als je wilt wegrijden?  Wanneer er veel sneeuw ligt kun je beter optrekken in de tweede versnelling.  Het is belangrijk om niet teveel gas te geven en de koppeling rustig op te laten komen.
 • Rem op je motor
  Probeer zo min mogelijk te remmen. Moet je toch remmen?  Door op tijd te schakelen naar een lagere versnelling remt je auto op de motor. Druk daarna  je rempedaal geleidelijk en gecontroleerd in zodat de wielen blijven rollen. In bochten is het beter om helemaal niet te remmen. Laat je gaspedaal los zodat je vaart mindert. 
 • Rij met beleid
  Tijdens zware windstoten en sneeuwval is het van belang dat je controle houdt over je auto. Door plotselinge manoeuvres kun je in de slip raken dus voer handelingen geleidelijk uit. Geef niet te veel gas, stuur beheerst, rij constant en rem niet te hard. Ook voor jouw achterliggers is dit prettiger en veiliger rijden.
Tweet weerman Marco Verhoef

Gerelateerd nieuws