Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Zo maak je je caravan vakantieklaar

De afgelopen jaren is de populariteit van elektrische auto's flink gegroeid. Elektrisch rijden is immers zuiniger en schoner dan rijden op benzine of diesel. Een oplaadpunt is noodzakelijk voor het gebruik van een elektrische auto. Rij jij elektrisch en heb je een eigen oplaadpunt? Wist je dat je deze oplaadpunten ook kunt verzekeren?

Mobiele oplaadunit

Wel zo handig: met een mobiele oplaadunit kun je de accu van je auto altijd en overal opladen. De mobiele oplaadpaal valt voor de inboedelverzekering als accessoire van de personenauto. Dit betekent dat als de mobiele oplaadpaal uit het woonhuis of de garage wordt gestolen, dit tot € 1.250 verzekerd is onder de inboedelverzekering. Bij diefstal uit de auto geldt dat er braaksporen aan de auto zichtbaar moeten zijn en dat bij diefstal maximaal € 500 verzekerd is. Als de mobiele laadpaal zich buiten de woning en de auto bevindt, dan is er geen dekking onder de inboedelverzekering.

Heb je schade aan de laadkabel die bij het voertuig zit? Dan valt dit onder de Casco dekking van je autoverzekering. In alle gevallen vergoedt a.s.r. een nieuwe kabel bij een gedekte gebeurtenis.

Vaste oplaadunit

Een vast oplaadunit maakt geen deel uit van de auto maar is verbonden met de grond, je woning of een paal. Daarom biedt de autoverzekering geen dekking voor een vaste laadpaal. Maar je kunt het oplaadpunt voor de elektrische auto wel verzekeren via de woonhuisverzekering. Bij a.s.r. zijn diefstal of schade aan de vaste oplaadunit dan gedekt. Woon je in een huurhuis? Dan is de vaste laadpaal bij de meeste inboedelverzekeringen verzekerd onder het huurdersbelang. Let op dat het verzekerde bedrag voor het huurdersbelang in dat geval voldoende is.

De woonhuisverzekering van a.s.r. verzekert niet alleen je muren, het dak, de vaste vloeren, maar ook je zonnepanelen en de vaste laadpaal voor je elektrische auto. Bij a.s.r. is in de dekking standaard een vergoeding opgenomen voor schade aan de laadpaal voor elektrische auto’s. Neem voor meer informatie over het verzekeren van je laadpaal contact op met je adviseur.

Check je accu en vul de vloeistoffen aan

Vergeet niet je accu te checken in het voorjaar. De winter is altijd een zware periode voor een accu en kan deze verzwakken. Vergeet ook niet om de koelvloeistof aan te vullen en het oliepeil te controleren.

Caravan voorjaarscheck

 1. Trekhaak
  Is je trekhaak-kogel vrij van roest? Is er geen zout bij de stekker van de caravan en de contactdoos op de auto gekomen?
 2. Banden
  Controleer de banden op droogtescheurtjes na de winterpauze en vergeet niet de banden op te pompen.
 3. Water
  Heb je de waterinstallatie voor de winter doorgespoeld? Zo niet, gooi dan een scheut bleek of chloor in de tank met enkele liters water en laat dit een nachtje staan. Vergeet niet om de volgende dag de tank goed te spoelen met schoon water. 
 4. Koelkast
  Waarschijnlijk heb je de koelkast vóór de stallingsperiode zorgvuldig gereinigd om schimmel te voorkomen. Controleer voor het wegrijden ook even of de koelkast nog werkt.
 5. Kachel
  De avonden zijn soms nog koud en dan wil je de kachel aandoen. Verwijder ieder jaar de kachelmantel om de spinnenwebben weg te poetsen.

Bekijk meer tips voor je caravan op de website van de ANWB.


Gerelateerd nieuws