Je kosten- & waardeoverzicht

Bouw je een pensioen bij a.s.r. op via een beschikbare premieregeling met beleggingen? Dan krijg je elk jaar een kosten- & waardeoverzicht.

Wat vind je in je overzicht?

  • De kosten en verzekeringspremies die zijn ingehouden op je pensioenpremie van 1 januari tot en met 31 december van het afgelopen kalenderjaar
  • De ontwikkeling van de beleggingen van je opgebouwde pensioenkapitaal in dezelfde periode

Je ziet in je overzicht dus precies waarvoor de pensioenpremie wordt gebruikt die je werkgever voor je betaalt.

Premie uitkering bij overlijden

Staat er op je kosten- & waardeoverzicht ‘Premie uitkering bij overlijden'? Dan is er binnen je pensioenregeling ook een overlijdensrisicoverzekering opgenomen. Kom je te overlijden vóór je pensioendatum? Dan ontvangen je nabestaanden een nabestaandenpensioen (partner- en/of wezenpensioen). Voor de overlijdensrisicoverzekering betaal je een verzekeringspremie. Deze verrekenen we met je pensioenpremie.

Het kan zijn dat op jouw kosten- & waardeoverzicht een positief bedrag staat bij het kopje ‘Premie uitkering bij overlijden’. Dit is een soort bonusbijschrijving voor in leven zijn op de pensioendatum. Dit werkt als volgt. Het pensioenkapitaal dat je opbouwt, ontvang je normaal gesproken op de pensioendatum.

Overlijd je echter vóór je pensioendatum? Dan hoeven wij dat pensioenkapitaal niet uit te keren, maar vervalt het aan ons. In ruil daarvoor voegen wij maandelijks een klein aantal beleggingseenheden als bonus toe aan je pensioenkapitaal. Wij blijven dit doen zolang je in leven bent, tot aan je pensioendatum.

Wanneer ontvang je je kosten- & waardeoverzicht?

Je ontvangt elk jaar een kosten- & waardeoverzicht als je pensioen opbouwt via een beschikbare premieregeling met beleggingen.
Bestaat je huidige pensioenregeling uit meerdere verzekeringen? Of heb je nog een pensioen van een vorige werkgever? Dan kan het zijn dat je meerdere kosten- & waardeoverzichten ontvangt. Per verzekering ontvang je namelijk één overzicht.

We versturen de overzichten niet allemaal op hetzelfde moment. Heb je één of meerdere overzichten nog niet ontvangen? Grote kans dat je deze nog van ons krijgt.

Waar kan ik meer informatie krijgen over mijn fondsen?

Je premie wordt belegd in één of meer beleggingsfondsen. Wil je meer weten over de fondsen en de koersontwikkelingen daarvan? Kijk dan hier.

Heb je nog vragen of wil je je overzicht opnieuw ontvangen?

Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bellen kan op kantoordagen van 8.00 tot 17.30 uur op (030) 257 42 66. Je kunt ook ons contactformulier invullen. Wij helpen je graag.