Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Je kapitaalverzekering wijzigen

Waarschijnlijk heb je je verzekering afgesloten met een bepaald doel voor ogen, bijvoorbeeld aflossing van de hypotheek. Heb je er weleens over nagedacht of je verzekering nog past bij je doel?

Waardeopbouw in je verzekering

Als de waardeopbouw van je verzekering tegenvalt, kun je misschien stappen ondernemen om je situatie te verbeteren. Hoe eerder je in actie komt, hoe meer tijd je hebt om je situatie te verbeteren. Welke mogelijkheden er zijn lees je hieronder. 

 • Je verzekering onveranderd laten

  Je kunt ervoor kiezen om je verzekering onveranderd te laten. Bespreek dit dan met je adviseur. Misschien zijn er alternatieven die beter bij jouw situatie passen.

  Compensatievergoeding

  Kwam je in aanmerking voor een vergoeding op grond van de Compensatieregeling? Dan hebben we deze vergoeding in je beleggingsverzekering gestort. Deze rendeert mee tot de einddatum van je beleggingsverzekering. Meer informatie over de Compensatieregeling.

 • Je beleggingsverzekering aanpassen

  Je kunt ervoor kiezen om je beleggingsverzekering aan te passen:

  1. Je overlijdensrisicodekking aanpassen: je kunt de overlijdensrisicodekking uit je verzekering halen en een losse overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Misschien hou je zo meer premie over voor waardeopbouw.
  2. Je inleg verlagen of verhogen: je verzekering loopt dan gewoon door, maar je gaat minder of meer premie betalen. Dit heeft gevolgen voor de eindopbrengst. Je inleg verhogen kan niet voor alle verzekeringen.
  3. Je inleg stopzetten: je verzekering loopt dan gewoon door, maar je stopt met premie betalen (premie vrij maken). Dit heeft wel gevolgen voor de eindopbrengst. Daarnaast kan het ook gevolgen hebben voor je fiscale voordelen.
  4. Je beleggingsfondsen aanpassen: je kunt er ook voor kiezen om in een ander fonds te gaan beleggen. Dit noemen wij switchen.
  Meer informatie over onze beleggingsfondsen

  Compensatieregeling

  Wil je je beleggingsverzekering aanpassen en hebben we hier al een vergoeding aan toegevoegd? Dan hoef je die niet terug te betalen. Mogelijk heeft een aanpassing wel gevolgen voor vergoedingen die je nog zou ontvangen.

 • Je garantieverzekering aanpassen

  Je kunt ervoor kiezen om je garantieverzekering aan te passen. Bespreek je mogelijkheden met je adviseur:

  1. Je inleg verlagen of verhogen: je verzekering loopt dan gewoon door, maar je gaat minder of meer premie betalen. Dit heeft gevolgen voor de eindopbrengst. Je inleg verhogen kan niet voor alle verzekeringen.
  2. Je inleg stopzetten: je verzekering loopt dan gewoon door, maar je stopt met premie betalen (premie vrij maken). Dit heeft wel gevolgen voor de eindopbrengst. Daarnaast kan het ook gevolgen hebben voor je fiscale voordelen.

   

 • Je beleggingsverzekering omzetten

  Je kunt ervoor kiezen om kosteloos over te stappen naar een ander product voor het opbouwen van vermogen. Kies je voor een ander product? Dan verhuist de opgebouwde waarde in je beleggingsverzekering mee.

  Let op: als je ervoor kiest om over te stappen naar een ander product kan dit gevolgen hebben voor een eventuele garantieregeling en je eventuele recht op toekomstige vergoedingen op grond van de Compensatieregeling. Bespreek deze mogelijkheid daarom met je adviseur.

 • Je garantieverzekering omzetten

  Je kunt ervoor kiezen om je garantieverzekering om te zetten naar een ander product. Houd er wel rekening mee dat een garantieverzekering vooral in de laatste jaren veel waarde opbouwt. Bespreek deze mogelijkheid daarom met je adviseur.

 • Je beleggingsverzekering beëindigen

  Je kunt je beleggingsverzekering kosteloos beëindigen. Dit noemen wij afkopen. In dat geval berekenen we de afkoopwaarde. Deze maken we dan over naar je rekening.

  Let op: als je je verzekering afkoopt heb je geen recht meer op eventuele toekomstige vergoedingen op grond van de Compensatieregeling. Ook kan het afkopen van je verzekering fiscale gevolgen hebben. Bespreek deze mogelijkheid daarom met je adviseur.

 • Je garantieverzekering beëindigen

  Je kunt je garantieverzekering beëindigen. Dit noemen wij afkopen. In dat geval berekenen we de afkoopwaarde. Deze maken we dan over naar je rekening.

Ben je van plan om je verzekering aan te passen, om te zetten of te beëindigen? Dan kan dat (financiële) gevolgen hebben. Bijvoorbeeld voor de belastingen die je moet betalen of gevolgen voor de dekking, waardeopbouw of winst bij de garantieverzekering.

Heb je je verzekering afgesloten in combinatie met een hypotheek? Misschien is je verzekering dan verpand. In dat geval hebben wij toestemming nodig van je hypotheekverstrekker om de verzekering te mogen aanpassen, omzetten of beëindigen. Bespreek je mogelijkheden daarom met je adviseur. Hij kent jouw situatie en kan jou op maat advies geven. Uiteraard kun je ook altijd contact met ons opnemen.

Als er iets verandert in je persoonlijke situatie

Verandert er iets in jouw persoonlijke situatie? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Dan passen we alles op tijd aan.

 • Wijzig je contactgegevens

   

   

 • Geef een overlijden door

  Bij een overlijden stopt de beleggingsverzekering. Heb je een uitkering bij overlijden verzekerd? Dan ontvangt de begunstigde een overlijdensuitkering. De begunstigde heb je zelf gekozen. Dit kan bijvoorbeeld je partner of je kind zijn. Maar ook een hypotheekverstrekker als je beleggingsverzekering is verpand.

  Het is belangrijk dat de begunstigde ons zo snel mogelijk informeert. Dit kan telefonisch op (030) 278 02 22. Begint het polisnummer van je beleggingsverzekering met 101 of 1700? Bel dan met (030) 278 10 00. Wij vragen vervolgens om een aantal gegevens en documenten, waaronder een akte van overlijden, een ondertekend uitkeringsverzoek en een bankrekeningnummer. Hoe hoog de overlijdensuitkering is, hangt af van de afspraken die je gemaakt hebt. Deze afspraken vind je in je polis. Als we alle gegevens en documenten ontvangen hebben, maken we de uitkering binnen 10 werkdagen over.

  Lees meer op websitevanjeleven.nl

 • Jullie gaan uit elkaar

  In dat geval moet de beleggingsverzekering in sommige gevallen worden verdeeld of aangepast. Informeer ons daarom zo snel mogelijk over je scheiding. Dit kan telefonisch op (030) 278 02 22. Begint het polisnummer van je beleggingsverzekering met 101 of 1700? Bel dan met (030) 278 10 00.

  Lees meer op websitevanjeleven.nl

 • Je raakt arbeidsongeschikt

  Heb je een arbeidsongeschiktheidsdekking in je beleggingsverzekering? En betaal je nog premie voor je beleggingsverzekering? Dan betalen we (een deel van) je premie door als je arbeidsongeschikt bent. Informeer ons daarom zo snel mogelijk over een arbeidsongeschiktheid. Dit kan telefonisch op (030) 278 02 22. Begint het polisnummer van je beleggingsverzekering met 101 of 1700? Bel dan met (030) 278 10 00.

  Lees meer op websitevanjeleven.nl

Meer inzicht in je beleggingsverzekering

Het is belangrijk dat je de waardeopbouw van je beleggingsverzekering regelmatig controleert. De waardeopbouw is namelijk niet zeker en hangt af van resultaten op de beurs. Op Mijn a.s.r. staat alle relevante informatie over jouw beleggingsverzekering. Denk aan:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Je jaaroverzichten
 • Je garantiebedrag als je dat afgesproken hebt

Let op: Heb je een beleggingsverzekering van Falcon Leven, Interlloyd Leven of VSB Leven? Dan kun je geen gebruik maken van Mijn a.s.r. Je kunt dan alleen de telefoonnummers en formulieren op deze pagina gebruiken om wijzigingen door te geven.

Wil je meer weten?

Ben je van plan om je verzekering te wijzigen? Bespreek je mogelijkheden dan met je adviseur. Hij kent jouw situatie en kan jou op maat advies geven. Je kunt ons ook bellen op (030) 278 48 84. We gaan graag met je in gesprek.