Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Levensverzekeringen van a.s.r

Een levensverzekering is een overkoepelende term voor drie producten: kapitaalverzekering, renteverzekering en overlijdensrisicoverzekering.

Wat is een kapitaalverzekering?

Dit is een verzekering waarmee je kapitaal opbouwt. Een doel van je verzekering kan bijvoorbeeld zijn om je hypotheek af te lossen. Als je kapitaalverzekering is bedoeld als aanvulling op je pensioen noemen we het een lijfrenteverzekering. Bekijk wat je moet doen als je lijfrente de einddatum bereikt

Voor je kapitaalverzekering betaal je een periodieke premie of eenmalig een bedrag. Na een vooraf afgesproken looptijd, bijvoorbeeld 10, 20 of 30 jaar, komt een kapitaal beschikbaar. Een kapitaalverzekering wordt meestal gesloten als garantieverzekering of beleggingsverzekering.

Garantieverzekering

Voor een garantieverzekering betaal je een vaste periodieke premie en/of een eenmalig bedrag. Je weet vooraf welk kapitaal je (minimaal) krijgt op de einddatum. Het kapitaal is gegarandeerd. De meeste garantieverzekeringen kennen een winstdelingsregeling.

Beleggingsverzekering

Voor je beleggingsverzekering betaal je een vaste periodieke premie en/of een eenmalig bedrag. Omdat hiermee wordt belegd, weet je vooraf niet welk kapitaal beschikbaar komt op de einddatum. Dit is (onder andere) afhankelijk van de beleggingen. Je ontvangt elk jaar een waardeoverzicht met informatie over je verzekering. Bekijk wat je moet doen als je kapitaalverzekering wilt wijzigen of beëindigen of als deze de einddatum bereikt.

Verpande kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering kan verpand zijn. In dat geval krijgt een pandhouder de opbrengst van jouw kapitaalverzekering. Een pandhouder kan bijvoorbeeld een hypotheekverstrekker zijn die met het kapitaal jouw hypotheeklening aflost. In de meeste gevallen hebben wij dan toestemming nodig van de pandhouder om wijzigingen in je kapitaalverzekering door te voeren. Een bekende vorm van een verpande kapitaalverzekering is een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW).

Wat is een renteverzekering?

Heb je een kapitaalverzekering in de vorm van een lijfrente? Dan wordt je opgebouwde kapitaal op de einddatum uitgekeerd als periodieke uitkering. Dit noemen we een direct ingaande lijfrente. Meestal wordt dit gebruikt als aanvulling op het pensioen. Over deze periodieke uitkering betaal je meestal inkomstenbelasting.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering of risicoverzekering is een verzekering die een vooraf afgesproken bedrag uitkeert als de verzekerde voor een bepaalde datum overlijdt. Een overlijdensrisicoverzekering wordt meestal afgesloten voor de nabestaanden, bijvoorbeeld om de achterblijvende partner in staat te stellen om de hypotheek af te kunnen betalen.

Meer weten over onze overlijdensrisicoverzekering

Weet je niet wat voor een verzekering je hebt?

Weet je niet precies wat voor een soort verzekering je hebt? Of weet je de naam van je verzekering of de maatschappij niet meer, maar vermoed je dat je verzekering bij ons is ondergebracht? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen op (030) 278 10 00 of het contactformulier invullen. We helpen je graag.

Oude polis
Heb je een oude polis en weet je niet welke verzekeraar die nu in beheer heeft? Dan kun je dit navragen bij de De Nederlandsche Bank.

Levensverzekering