Je kapitaalverzekering bereikt de einddatum

Een paar maanden voor de einddatum van je kapitaalverzekering sturen wij een brief waarin wij aangeven dat de einddatum bijna is bereikt. Heb je een kapitaalverzekering met garantie? Dan staat in deze brief wat het beschikbare bedrag is op de einddatum. Heb je een kapitaalverzekering met beleggingen? Dan melden we de waarde van je verzekering op dat moment. De opgebouwde waarde kan immers nog stijgen en dalen door koerswijzigingen.

Je kapitaal laten uitkeren

Om het kapitaal van je kapitaalverzekering uit te kunnen betalen, hebben we enkele documenten en gegevens van je nodig. Dit zijn:

  • Een kopie of schermafdruk van een recent bankafschrift.
  • Een kopie van je geldige identiteitsbewijs (voor- en achterkant).
  • Een volledig ondertekend uitkeringsverzoek.

Je kunt de documenten mailen naar klantteamleven@asr.nl of per post sturen naar:

a.s.r. verzekeringen
t.a.v. Klantteam Leven
postbus 2072
3500 HB in Utrecht

Zodra we de documenten volledig ontvangen hebben, storten we het kapitaal binnen 10 werkdagen op je rekening.

Verder sparen

Bij sommige verzekeringen kun je verder sparen met het kapitaal dat je hebt opgebouwd. Je adviseur kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn voor jouw verzekering.

Let op: eventuele fiscale voordelen heb je maximaal tot de einddatum van je kapitaalverzekering. Hoe je ook verder spaart, deze voordelen vervallen.

Je kapitaalverzekering is gekoppeld aan je hypotheek

In dat geval neem jij (of je adviseur) met de brief die je enkele maanden voor de einddatum krijgt contact op met de hypotheekverstrekker. Afhankelijk van de afspraken die jullie maken zijn er twee mogelijkheden:

  • De waarde wordt in mindering gebracht op de hypotheekschuld. In dat geval ontvangen wij bericht van je hypotheekverstrekker. Je hoeft zelf niets in te sturen.
  • Je hebt een andere afspraak gemaakt met de hypotheekverstrekker, of de hypotheek loopt niet meer. In dat geval hebben wij van jou alle eerder genoemde documenten en gegevens nodig die in de alinea ‘Je kapitaal laten uitkeren’ staan, plus een schriftelijke toestemming van je hypotheekverstrekker. Vervolgens maken we de uitkering over.

Heb je nog vragen?

Dan kun je contact opnemen met je adviseur. Je kunt ook met ons bellen op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur op (030) 278 10 00. Wij helpen je graag.

Je kapitaalverzekering van a.s.r. bereikt de einddatum