Alles over je Vitality Status 

Alle punten die je in een lidmaatschapsjaar verzamelt, tellen mee voor je a.s.r. Vitality Status. Je Vitality Status geeft aan hoeveel cashback je krijgt op je verzekeringen in het afgelopen jaar. Bekijk de verzekeringen en bijbehorende percentages cashback per Vitality Status.

Je Vitality Status op basis van punten

Hoe meer punten je verdient, hoe hoger je Vitality Status. 

Vitality punten Vitality Status
0-9.999 Brons
10.000-19.999 Zilver
20.000-24.999 Goud 
25.000+ Platinum 
Cashback bij a.s.r.

Jouw Vitality Status bepaalt hoeveel cashback jij krijgt op je a.s.r. verzekering(en). 

 • De cashback krijg je boven op andere kortingen.  
 • Werkgevers krijgen cashback als minimaal 33% van de medewerkers actief meedoet met a.s.r. Vitality. De cashback berekenen wij op basis van de gemiddelde Vitality Status van de actieve deelnemers (deze voorwaarde is niet van toepassing op jouw zorgverzekering).

Vitality Status
Aanvullende zorgverzekering Aanvullende tandartsverzekering Arbeidsongeschiktheids-verzekering Overige gekoppelde verzekeringen
Brons 0 % 0 % 0 %  0%
Zilver 5 % 4 % 2 %  2%
Goud 10 % 6 % 4 %  4%
Platinum 20% 10 % 8 %  8%
Cashback van Ditzo
Zorgverzekering Naturapolis en Combinatiepolis

Jouw Vitality Status bepaalt hoeveel cashback jij krijgt op je verzekering(en) van Ditzo.

Vitality Status  Aanvullende zorgverzekering Aanvullende tandartsverzekering
Brons - -
Zilver 1 maand cashback -
Goud 3 maanden cashback 1 maand cashback
Platinum 5 maanden cashback 2 maanden cashback
Cashback bij Loyalis

Jouw Vitality Status bepaalt hoeveel cashback jij krijgt op je verzekering(en) van Loyalis. 

De cashback krijg je boven op andere kortingen. Werkgevers krijgen cashback als minimaal 33% van de medewerkers actief meedoet met a.s.r. Vitality. De cashback berekenen wij op basis van de gemiddelde Vitality Status van de actieve deelnemers.

Werkgevers

Werkgevers ontvangen cashback op collectieve Loyalis verzekeringen. Als er sprake is van een semi-collectief contract ontvangt de werknemer cashback.

Vitality Status (semi) collectieve AOV verzekering WGA ERD verzekering WIA aanvullingen WGA garantie
Brons 0 % 0 % 0 % 0 %
Zilver 2 % 2 % 2 % 2 %
Goud 4 % 4 % 4 % 4 %
Platinum 8 % 8 % 8 % 8 %
Werknemers

Werknemers ontvangen cashback op AOV semi-collectief en AOV Individueel.

Vitality Status AOV semi-collectief AOV Individueel
Brons 0 % 0 %
Zilver 2 % 2 %
Goud 4 % 4 %
Platinum 8 % 8 %

Jouw Vitality Status op 31 december bepaalt je cashback

Vanaf 2020 krijg je cashback over de achterliggende periode dat je lid was.

 • Je Vitality Status bepaalt de hoogte van de cashback die je kunt verdienen. Je begint standaard met brons en kunt deze status verhogen door Vitality punten te verdienen.
 • Je kunt iedere maand starten met je a.s.r. Vitality lidmaatschap. Voor het bepalen van de hoogte van je cashback kijken wij op 31 december van elk jaar naar de hoogste status die je in dat kalenderjaar hebt behaald.
 • Het percentage dat hoort bij die status bepaalt de cashback die jij ontvangt over de door jou betaalde verzekeringspremies in dat kalenderjaar. Dit geldt alleen voor de maanden waarin je lid bent geweest, waarbij de minimale duur van het lidmaatschap 2 maanden moet zijn geweest.
 • Stop je met a.s.r. Vitality vóór 31 december? Dan heb je geen Vitality Status op 31 december. Je krijgt dan over dat kalenderjaar geen cashback.
 • Je status begint zodra je een lidmaatschap afsluit bij a.s.r. Vitality. Dit lidmaatschapsjaar kan dus op elk moment beginnen en is niet gelijk aan een kalenderjaar. 
 • Tijdens dit lidmaatschapsjaar bouw je je Vitality Status op van brons naar zilver, goud of platinum.
 • Elk nieuw lidmaatschapsjaar begin je weer bij 0 punten en dus een bronzen status. Je kunt dan je status opnieuw opbouwen door te bewegen, de vragenlijsten in te vullen en een Gezondheid Check te laten doen. 
 • De peildatum voor de cashback is 31 december. Daarbij geldt de hoogste Vitality Status die je behaald hebt in het huidige of vorig lidmaatschapsjaar.
Bijvoorbeeld:

De deelnemer start op 1 augustus 2020. Op 31 december heeft deze deelnemers de status zilver behaald. Over 2020 krijgt hij daarom cashback op basis van deze actuele status.

Een jaar later, 31 juli 2021, heeft deze deelnemers de status goud bereikt. Deze status neemt hij mee in het nieuwe lidmaatschapsjaar. Het aantal punten wordt weer op 0 gezet, zodat hij in dit nieuw lidmaatschapsjaar weer opnieuw aan zijn status kan werken. Aan het eind van het kalenderjaar, 31 december, krijgt hij de cashback die bij status goud hoort, tenzij hij op dat moment al de status platinum heeft bereikt. Dan wordt de cashback berekend op basis van de platinum status.

Weer een jaar later, 31 juli 2022, heeft deze deelnemer nauwelijks punten gehaald. De status per 1 augustus 2022 wordt daarom teruggezet naar brons. Ook het puntenaantal gaat weer naar nul. Voert hij de rest van het jaar geen activiteiten uit? Dan ontvangt hij over 2022 geen cashback. 

Je cashback kan verschillen

Hoeveel cashback je op je rekening krijgt gestort hangt af van: 

 • welke verzekering je hebt;
 • hoeveel verzekeringen je hebt;
 • de premie die je betaalt;
 • de Vitality Status die je op 31 december hebt en cashbackpercentages die daarbij horen.
Goed om te weten
 • Jouw actuele Vitality Status toon
 • Zo controleer je of jouw Vitality Punten up-to-date zijn  toon
Heb je een vraag?

Kom je ergens niet uit? Bekijk dan onze servicepagina. Je kunt ook met ons chatten. Ons Service Team zit voor je klaar op werkdagen tussen 9.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur.