Home Zakelijk Opleidingen Specialisaties duurzame inzetbaarheid Opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement voor adviseurs

Opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement voor adviseurs

Inhoud van de opleiding

De opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement voor adviseurs biedt je de mogelijkheid een geregistreerd adviseur Verzuim en Inkomen te worden. Deze praktijkgerichte opleiding geeft je direct de mogelijkheid om werkgevers te adviseren op het gebied van 'inkomen collectief'.

Voor wie is de opleiding?

Adviseurs die werkgevers advies geven over inkomensvraagstukken en hierbij verdieping en verbreding zoeken. Het diploma WFT Inkomen is een vereiste.

Onderwerpen die aan bod komen

In deze opleiding worden deze onderwerpen behandeld:

  • Financieel risicomanagement
  • Bedrijfskunde en adviesproces
  • Verzuimmanagement en inzetbaarheid
  • Arbeidsrecht in relatie tot verzuim en inkomen
  • Van analyse tot implementatie
  • Leren pitchen van je advies
Data, duur en studiebelasting

De eerstvolgende startdatum is 2 november 2022. De opleiding bestaat uit 7 colleges van 15.00 - 20.30 uur (inclusief maaltijd) en wordt in sessie 8 afgesloten met een mondelinge pitch. Daarnaast moet je rekening houden met een studiebelasting van 4 tot 6 uur per week.

Kosten van de opleiding

De opleiding kost € 2.395 (vrijgesteld van btw). 

Resultaat van de opleiding

Na deze opleiding heb je concrete handvatten om je adviezen over duurzame inzetbaarheid nog beter vorm te geven. Je kunt in alle onderwerpen op het gebied van verzuim- en inkomensmanagement adviseren. Daarnaast leer je om je advies overtuigend bij zakelijke relaties te presenteren. 

Diploma

Bij een succesvolle afronding ontvang je een Post Bachelor diploma van Avans Hogeschool en kan je in het openbare EB/RVI Register van Avans worden opgenomen. De kosten hiervan bedragen € 79,95 exclusief btw per jaar. Na registratie mag je de titel RVI dragen.

Om als adviseur in het register te mogen blijven, moet je ieder kalenderjaar minimaal 12 PE uren halen. Deze kunnen worden behaald door het volgen van een actualiteitensessie of masterclass van Avans of door het bijwonen van de jaarlijkse terugkomdag van a.s.r.

Opleidingsinstituut

De opleiding wordt verzorgd door a.s.r. in samenwerking met Avans+. Je ontvangt voor aanvang van de opleiding een factuur.