Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement

Inhoud van de training

De opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement voor werkgevers biedt je de mogelijkheid een geregistreerd adviseur Verzuim en Inkomen te worden. Deze praktijkgerichte opleiding geeft je direct implementatiemogelijkheden van het gedane advies op het gebied van ‘inkomen collectief’. Om deel te kunnen nemen aan de opleiding wordt vooraf een intake gedaan door een Specialist Inkomen van a.s.r. Deze intake gaat met name over jouw casuïstiek die binnen de opleiding wordt behandeld. 

Voor wie is de training?

De training is bedoeld voor HR managers en financial managers die in hun werk te maken hebben met inkomensvraagstukken en duurzame inzetbaarheid.

Onderwerpen die aan bod komen

In deze training worden deze onderwerpen behandeld:

  • Financieel risicomanagement
  • Bedrijfskunde en adviesproces
  • Verzuimmanagement en inzetbaarheid
  • Arbeidsrecht in relatie tot verzuim en inkomen
  • Van analyse tot implementatie
  • Leren pitchen van je advies

Duur en studiebelasting

De opleiding bestaat uit 7 colleges van 15.00 - 20.30 uur (inclusief maaltijd) en wordt in sessie 8 afgesloten met een mondelinge pitch. Daarnaast moet je rekening houden met een studiebelasting van 4 tot 6 uur per week.

Kosten van de training

De training kost € 2.295 (vrijgesteld van btw). 

Resultaat van de training

Na de training kun je een gedegen en goed onderbouwd adviesrapport opstellen voor middelgrote en grote bedrijven. In het adviesrapport kun je alle facetten op het gebied van verzuim- en inkomensmanagement adviseren. Daarnaast leer je om je advies overtuigend bij je zakelijke relaties te presenteren.

Diploma

Bij een succesvolle afronding ontvang je een Post Bachelor diploma van Avans Hogeschool en kan je in het openbare EB/RVI Register van Avans worden opgenomen. De kosten hiervan bedragen € 79,95 exclusief btw per jaar. Na registratie mag je de titel RVI dragen.

Om als adviseur in het register te mogen blijven, moet je ieder kalenderjaar minimaal 12 PE uren halen. Deze kunnen worden behaald door het volgen van een actualiteitensessie of masterclass van Avans of door het bijwonen van de jaarlijkse terugkomdag van a.s.r. 

 

Opleidingsinstituut

De training wordt verzorgd door a.s.r. in samenwerking met Avans+. Je ontvangt voor aanvang van de training een factuur.