Salariskoppeling en de rol van de salarisverwerker

a.s.r. biedt bedrijven met een collectieve inkomensverzekering de mogelijkheid om een koppeling te maken tussen het salarispakket en de administratie van a.s.r. Bij de realisatie van deze salariskoppeling heeft de salarisverwerker van het bedrijf een belangrijke rol.
De salarispakketten waar we mee werken

De salariskoppeling is nu mogelijk voor 7 salarispakketten: AFAS Online, Cobra Salaris, Loket.nl, Nmbrs, BCS Delta HRP, Unit4 HR & Salaris Gemak en Raet Youforce. Als je met een ander salarispakket werkt en toch een salariskoppeling voor je relaties wil realiseren, stuur dan een e-mail naar inkomen.relatiebeheer@asr.nl. Dan gaan wij samen met jou kijken welke mogelijkheden er zijn.

Wijziging in een bestaande koppeling

Wanneer je als salarisverwerker al één of meerdere salariskoppelingen hebt geactiveerd, dan kan het voorkomen dat je bepaalde mutaties aan ons moet melden. Wijzigt bijvoorbeeld het salarispakket waar je mee werkt of verandert een API token, dan vernemen wij dat graag. Stuur dan een e-mail naar inkomen.relatiebeheer@asr.nl.

Aanmelden nieuwe salarisverwerker

Ben je salarisverwerker en wil je salariskoppelingen voor je relaties realiseren? Meld je dan hier aan. Zodra we je aanmelding verwerkt hebben, ontvang je van ons bericht. Voordat je je kunt aanmelden moet je éénmalig een aantal aanpassingen doorvoeren in je salarispakket. In onze handleiding lees je welke aanpassingen dat zijn. 

Aanmelden nieuwe werkgever

Voordat je een werkgever aan kunt melden, moet deze werkgever zich eerst zelf aanmelden op onze website. Nadat wij de aanmelding van je relatie verwerkt hebben, kun jij aan de slag. Klik op de button Aanmelden nieuwe werkgever en upload de gegevens die we nodig hebben om de salariskoppeling te realiseren. Meer informatie vind je in onze handleiding.

Jij en je relatie ontvangen van ons een e-mail als de salariskoppeling gerealiseerd is. In de e-mail staat ook vanaf welke datum de gegevens uit het salarispakket van je relaties worden overgezet naar de administratie van a.s.r.
Aanleveren gegevens in eigen beheer

Voor het inrichten van de salariskoppeling hebben wij een aantal technische gegevens nodig. Deze gegevens kunnen veilig en gestandaardiseerd via onderstaande button worden aangeleverd. Deze werkwijze is bedoeld voor werkgevers die het salarispakket in eigen beheer hebben, zonder tussenkomst van een externe salarisverwerker. Meer informatie vind je in onze handleiding. Maak je gebruik van het salarispakket Cobra Salaris? Dan kan je de benodigde gegevens automatisch aanleveren via de omgeving van Cobra Salaris.