Quizvraag: Hoeveel zakgeld krijgt kind uit groep 8 gemiddeld?

Wat is phishing? Hoeveel zakgeld krijgt de gemiddelde scholier in groep 8? En kun je zomaar een betaalrekening openen? De Cash Quiz van de Nederlandse Vereniging van Banken geeft antwoord op deze vragen en helpt kinderen bewust met geld om te gaan.

Weten jouw kinderen genoeg over geld? De kinderen uit groep 8a van de Daltonschool Rijnsweerd sinds deze week wel. Op dinsdag 28 en donderdag 30 maart kwamen leerlingen van groep 8 langs bij a.s.r. op kantoor voor een gastles. Ze speelden ze de Cash Quiz van de Nederlandse Vereniging van Banken tijdens de Week van het Geld. Onder leiding van a.s.r. ‘juffen’ Henriëtte Zengerink en Jitka Arslan kregen ze een interactieve en educatieve gastles over omgaan met geld. In zes teams werd er gestreden om de hoogste score. Het team dat de meeste vragen over onderwerpen als als bewust omgaan met geld, betaalmanieren en veilig online bankieren goed wist te beantwoorden, wint.

Spelenderwijs inzicht

Dankzij de quiz krijgen de scholieren spelenderwijs meer inzicht in belangrijke geldzaken, en wordt op een leuke manier hun rekenvaardigheid getest. Henriëtte en Jitka speelden enthousiast de rol van quizmasters en leidden het spel in goede banen. Na afloop kregen alle scholieren een mini-quiz mee naar huis. Het quizmateriaal was een cadeau voor de Daltonschool, zodat ook andere klassen later de Cash Quiz kunnen spelen.

Jong wijzer in geldzaken

De Cash Quiz is een van de vele activiteiten die deze week georganiseerd worden in het kader van de Week van het Geld. Deze week is een initiatief van Wijzer in Geldzaken, en is bedoeld om kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld. Door heel Nederland zijn activiteiten voor scholieren en verzorgen financiële professionals gratis lessen en workshops. Ook a.s.r. is actief betrokken bij deze week, o.a. door gastlessen die gegeven worden door a.s.r. werknemers op basisscholen.


Gerelateerd nieuws