Ga naar de hoofdinhoud
Home Waarom startup Closure al vroeg begon met een pensioenregeling voor haar medewerkers
Closure, Graciella, vrouw, pensioen, pensioenen, doenpensioen, a.s.r.

Closure zorgt voor haar medewerkers met pensioen: “Het is achterhaald om te bezuinigen op je medewerkers.” 

14 november 2023

Startups en scaleups beginnen vaak pas na drie tot zeven jaar met het regelen van een pensioenregeling. De focus ligt immers op ontwikkeling en groei van het bedrijf. Toch regelt Graciella van Vliet van Closure op tijd een pensioen voor haar werknemers en kiest voor Doenpensioen van a.s.r.: “Het is achterhaald om te bezuinigen op je medewerkers.” In dit blog lees je waarom zij goed voor haar mensen zorgt met een pensioen. 

Wil jij ook een goed pensioen regelen voor je werknemers? Dat doe je met Doenpensioen. De flexibele pensioenregeling voor elk budget. Die je eenvoudig zelf samen kunt stellen.

Pensioen regelen als werkgever: secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang

Closure is een typische scaleup. Het bedrijf begon in een incubator, vond een founding cliënt in de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland en kon in vijf jaar tijd uitgroeien tot wat het nu is. Kenmerkend aan bedrijven die zo beginnen is dat de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goed pensioen voor je werknemers, vaak een hele tijd van secundair belang zijn. Dat komt enerzijds doordat de focus ligt op de ontwikkeling van een product en de groei van het bedrijf, maar ook omdat de medewerkers vaak jong zijn.

Dat was ook het geval bij Closure, vertelt Van Vliet: “Veel van onze mensen kwamen in eerste instantie net uit de collegebanken. Niemand was echt met zijn pensioen bezig. We wilden graag een diverser team, dus op een gegeven moment kwamen er ook mensen bij die bijvoorbeeld al een gezin hadden. Zij kijken anders naar de toekomst. En onlangs hebben we iemand van 62 aangenomen, juist omdat we ervaring wilden binnenhalen. Die veranderingen maakten duidelijk hoe belangrijk het is om een goede pensioenregeling als werkgever te treffen. Je wil goede mensen niet kwijtraken aan een ander bedrijf met betere arbeidsvoorwaarden.”

Doenpensioen van a.s.r. om talent binnen te halen én binnen te houden

Ongeveer in dezelfde tijd dat dit besef neerdaalde, wees één van de aandeelhouders Closure op Doenpensioen van a.s.r. Van Vliet was daar blij mee. “Hij komt uit de verzekeringswereld en was bekend met de groeiregeling voor start- en scaleups. In die tijd heette Doenpensioen nog het Bedrijfspensioen dat door Brand New Day werd gevoerd. Op zijn aanraden zijn we ons gaan verdiepen in een pensioen voor onze medewerkers.” Voor veel startups ligt een uitdaging in het overtuigen van hun aandeelhouders. Zij zien namelijk niet direct terug wat een pensioenregeling oplevert.

Voor Closure was het dus prettig dat juist één van de aandeelhouders het initiatief nam. Van Vliet: “Het is natuurlijk ook achterhaald om op het pensioen te bezuinigen. Het succes van je bedrijf is afhankelijk van het talent dat je binnenhaalt en binnenhoudt. Daar moet je goed voor zorgen. Uiteindelijk wordt iedereen er beter van. En mocht dat je aandeelhouders niet direct overhalen: Een pensioenregeling kent ook fiscale voordelen voor de werkgever.”

Een flexibele pensioenregeling die met je meegroeit

Startups of scaleups die een pensioenregeling willen afsluiten, kunnen een onafhankelijk pensioenadviseur inschakelen om de juiste keuzes te maken. Wie affiniteit heeft met financiële producten en bereid is zich in de mogelijkheden te verdiepen, kan er ook voor kiezen het direct zelf te regelen via Doenpensioen van a.s.r. 

Dat laatste deed Closure. Van Vliet: “We hebben een aantal pensioenaanbieders vergeleken, maar het werd ons al snel duidelijk dat a.s.r. voor ons de beste keus was. We merkten dat het een jonge, innovatieve club is, die niet alleen meedenkt, maar ook de behoeften snapt. Nog niet zo lang geleden waren ze zelf een scaleup.”

“We voelden ons kortom begrepen door een pensioenaanbieder die haar klanten écht wilt helpen.” Closure werd begeleid door Nick Leben van a.s.r. “Hij heeft ons heel goed uitgelegd hoe het allemaal werkt, voor ons en voor de medewerkers. Dat waren fijne gesprekken. We zijn uitstekend geïnformeerd en het verliep heel soepel. Doenpensioen van a.s.r. maakt pensioenen begrijpelijk. En als je toch nog vragen hebt kun je altijd direct naar hen bellen.”

Wil jij ook een goed pensioen regelen voor je werknemers?

Dat doe je met Doenpensioen. De flexibele pensioenregeling voor elk budget. Die je eenvoudig zelf samen kunt stellen.

Een complete pensioenregeling voor elk budget

Closure koos voor Doenpensioen van a.s.r. omdat zij de mogelijkheid tot een groeiregeling hebben. Daarmee kun je al beginnen met een inleg van 1% van de pensioengrondslag. Als je nog niet de financiële ruimte of zekerheid hebt voor een standaardregeling, is dit te overwegen. Je biedt je medewerkers de gelegenheid zelf bij te leggen en fiscaalvriendelijk pensioen op te bouwen. Krijg je binnen je onderneming meer financiële ruimte, dan kun je ervoor kiezen om de pensioenregeling mee te laten groeien met je budget.

Van Vliet: “Nick heeft ook een presentatie gegeven voor onze medewerkers om ze te informeren wat het voor hen betekent. Die was super helder. Daarin kregen ze onder meer te horen wat ze minimaal zouden moeten bijleggen voor een goed pensioen en wat hun belastingvoordeel is. Want ook medewerkers profiteren daarvan.”

Benieuwd wat een pensioenregeling voor jouw bedrijf kost?

Hierom kiest Closure voor Doenpensioen van a.s.r.

Over Closure

Closure is de onderneming van Graciella van Vliet en Chantal van der Velde. Het bedrijf informeert instanties na overlijden om gemakkelijk accounts, abonnementen en contracten te beëindigen. Van Vliet vertelt: “Dat kunnen de traditionele overeenkomsten zijn, zoals je hebt met de bank, je verzekeringen of de krant. Maar ook alle nieuwere accounts, zoals Netflix, Hello Fresh of Green Wheels.”

In 2069 zullen er meer Facebook accounts zijn van overleden mensen dan van levende. Maar niet als het aan Closure ligt natuurlijk. “Inmiddels zorgen we bij één op de vijf overlijdens in Nederland dat de abonnementen en accounts netjes worden afgesloten.”

Positief verrast: pensioen regelen zonder gedoe

Terugkijkend is van Vliet heel tevreden. “Een pensioenregeling afsluiten als werkgever bleek ontzettend goed te doen. We dachten van tevoren dat het veel uitzoekwerk zou zijn, maar dat is heel erg meegevallen. Nick heeft ons duidelijk uitgelegd welke opties er waren en welke het best pasten bij ons bedrijf en de fase waarin we zitten. 

Verder zijn onze medewerkers er tevreden over en we merken het bijvoorbeeld in sollicitatiegesprekken. We kunnen medewerkers nu echt iets bieden, of ze nu net uit de collegebanken komen of al meer bezig zijn met de toekomst. Sollicitanten zijn dan ook positief verrast dat een scaleup zo’n regeling heeft.”

De groeiregeling biedt dus de mogelijkheid om je medewerkers al met een klein budget een pensioenregeling te bieden. Van Vliet: “Elk jaar bekijken we samen met Doenpensioen van a.s.r. of we deze kunnen uitbreiden tot we uiteindelijk een volledige pensioenregeling hebben. Dat helpt ons om nu al de mensen te vinden die we nodig hebben om door te groeien. Bovendien helpt het ons ze te houden.” Pensioen is dan ook geen zorg voor later. Het is zorgen voor je personeel.

Meer weten over deze flexibele pensioenregeling voor elk budget?

Doenpensioen van a.s.r. is al af te sluiten vanaf één werknemer. Daarnaast bestaat onze pensioenregeling uit 5 modules, waardoor het heel eenvoudig is samen te stellen op basis van jouw budget en wensen. Dit maakt deze pensioenregeling ideaal voor werkgevers met een startup of scaleup.

Wil jij ook een goed pensioen regelen voor je werknemers? Dat doe je met Doenpensioen. De flexibele pensioenregeling voor elk budget. Die je eenvoudig zelf samen kunt stellen.


Meer verhalen over Pensioen

{ "dialog": { "homeItemId" : "42fdf1c1-a8f6-43d1-9dec-ce9c9b829900", "urlChat" : "/api/dialog/Chat/", "urlCM": "/api/dialog/Conversation/", "urlCMReporting": "", "tokenApiEndPoint": "/api/token/get", "feedbackDelay": 10000, "feedbackDelayExtended": 60000, "greeting": [ "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eGoedenavond, welkom bij a.s.r.\u003c/span\u003e", "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eStel ons hieronder je vraag. We helpen je graag verder\u003c/span\u003e" ], "regEx": "^[A-Za-z0-9'`‘’\\xC0-\\xD6\\xD8-\\xF6\\xF8-\\xFF!@#$^&()_+/|€,\\.\\-\\s]{0,200}$", "readMore": "Lees meer", "initInputPlaceholder": "Typ je vraag in een paar woorden", "inputPlaceholder": "Typ een reactie of andere vraag", "buttonText": "versturen", "agentDisconnected": "Onze medewerker heeft de chat afgesloten.", "startChat": "Je chat nu met een a.s.r. medewerker", "subjectPrefix": "conversatiestarter", "chatGroupIsOpen": {"KS_HD_C_MIJNASR":false,"PEN_C_IDV2":false,"SCH_Pcl_C_AVP_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_REIS_ASRNL":false,"SCH_Pac_C_ASRNL":false,"SCH_Pdb_C_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_VERKEER_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_BRAND_ASRNL":false,"ARD_C_DB":false,"ARD_C_KLANTADVIES":false}, "occupiedMessage": "Oeps, al onze medewerkers zijn in gesprek. Een moment geduld alsjeblieft", "promptTitle": "Chat sluiten?", "promptText": "Weet je zeker dat je de chat wilt afsluiten?", "Yes": "Ja", "No": "Nee", "chatAvailable": "Chat met ons", "chatOccupied": "De chat is tijdelijk bezet", "chatOff": "De chat is nu gesloten", "subjects": [ { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/verzekering-afsluiten.svg", "title": "Product afsluiten", "chatMessage": "Product afsluiten", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/schade-melden.svg", "title": "Schade melden", "chatMessage": "Schade melden", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/gegevens-wijzigen.svg", "title": "Gegevens wijzigen", "chatMessage": "Gegevens wijzigen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/fondsen-en-koersen-informatie.svg", "title": "Fondsen en koersen", "chatMessage": "Fondsen en koersen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/contact.svg", "title": "Contact opnemen", "chatMessage": "Contact opnemen", "variantA": true, "variantB": true } ] } } { "dialogErrorModals": { "firstModal": { "message": "Er is helaas een storing. Onze chatbot loopt vast. Klik op vernieuwen om het nog een keer te proberen. Je gesprek blijft bewaard.", "primaryBtn": { "text": "Vernieuwen" } }, "secondModal": { "message": "Helaas, de storing is er niet mee verholpen. Probeer het later op de dag nog een keer of vul het contactformulier in.", "primaryBtn": { "text": "Naar contactformulier", "href": "/contact" }, "secondaryBtn": { "text": "Melding sluiten" } } } }