Fittere medewerkers? Wij helpen je!

Bewegen is dé succesfactor van een gezond bedrijf. En a.s.r. Vitality helpt je graag op weg! Bewegen maakt mensen mentaal en fysiek gezonder. Het draagt bij aan productievere medewerkers, meer plezier op de werkvloer én minder ziekteverzuim. Wist je dat fulltime medewerkers gemiddeld 10,4 uur stil zitten op een dag? a.s.r Vitality helpt je medewerkers voldoende te bewegen door ze wekelijks en maandelijks te belonen.

 • Hogere arbeidsproductiviteit en minder verzuim

 • Betere werksfeer en een fijnere werkplek
 • Tot 8% cashback op verzuim- en WIA-verzekeringen

De voordelen van fitte werknemers
 • Meer productiviteit, creativiteit en zelfvertrouwen
 • Minder verzuim en stressgevoelens
 • Tot 8% cashback op verzuim- en WIA-verzekeringen
Wat is a.s.r. Vitality?

a.s.r. Vitality is hét gezondheidsprogramma dat gedragsverandering op de korte en lange termijn realiseert door gezonde keuzes aantrekkelijk te maken. Wij helpen je medewerkers voldoende te bewegen door ze wekelijks en maandelijks te belonen. Deelname aan a.s.r. Vitality levert zo belangrijke voordelen  op voor je medewerkers, voor jou als werkgever, voor de verzekeraar én voor de samenleving. 

a.s.r. Vitality sluit je als werkgever af in combinatie met een van de geselecteerde a.s.r. werkgeversverzekeringen. Ben je nu nog ergens anders verzekerd, maar wil je al wel beginnen? Dat kan!

 • Fitte medewerkers werken productiever en denken creatiever

 • Mensen die voldoende bewegen hebben meer plezier in hun werk

 • Beweging zorgt voor een verlaging van stressgevoelens en verlaagt de kan op een burn-out

 • Mensen die geregeld sporten zijn minder vaak ziek

Hoe werkt het?

Het gezondheidsprogramma van a.s.r. Vitality werkt eenvoudig voor werkgevers en hun medewerkers. Meld je als bedrijf aan bij a.s.r. Vitality. Vervolgens:

 1. Introduceer je a.s.r. Vitality bij je medewerkers

  Om goed te starten met a.s.r. Vitality, is het slim je medewerkers te voorzien van de juiste informatie en inspiratie. Hier helpen wij je bij.

 2. Downloaden medewerkers de app en starten ze

  Medewerkers downloaden de app en starten met het programma. Ze beantwoorden vragen over hun gezondheid en levensstijl en doen de a.s.r. Vitality Gezondheid Check. Zo krijgen je medewerkers inzicht in hoe vitaal ze nu zijn én kunnen worden. 

 3. Behalen medewerkers hun weekdoelen

  Iedere week krijgt je medewerker een nieuw weekdoel dat hij of zij haalt door stappen te zetten en/of de hartslag te verhogen. Doel behaalt? Dan krijgt de medewerker Vitality Punten.

 4. Worden je medewerkers beloond, en word jij ook beloond

  Die Vitality Punten wisselen je medewerkers in voor week- en maandbeloningen, zoals een Bol.com-cadeaubon. Ook tellen deze punten mee voor hun jaarlijkse Vitality Status. Hoe hoger de status, hoe meer cashback jij als werkgever krijgt op een werkgeversverzekering bij a.s.r. of Loyalis. Deze korting kan oplopen tot 8% op je premie

Zo krijgen we je medewerkers mee

Hoe introduceer je als werkgever a.s.r. Vitality op de werkvloer? Op basis van best practices helpen we je op weg. Je kunt rekenen op 20 jaar aan ervaring en inzichten van Vitality, wereldwijd.

Aanvoerders

Vraag enthousiastelingen binnen je bedrijf om ‘a.s.r. Vitality Aanvoerder’ te worden. Zij helpen je a.s.r. Vitality uit te rollen binnen je bedrijf en blijven collega’s vervolgens motiveren. Daarvoor ontvangen zij van ons praktische tips voor meer beweging op de werkvloer. Zo introduceren wij wandelende BILA’s, sta-bureau’s en ook ontvangen je medewerkers maandelijks een nieuwsbrief met de beste tips en tricks om Vitality Punten te verdienen.

Kick-off

Met input van a.s.r. Vitality en een webinar van Nicolien Sauerbreij organiseren jullie met elkaar een kick-off. Tijdens deze kick-off ervaren collega’s hoe leuk het is om samen te bewegen. Ze zien hoe a.s.r. Vitality werkt en weten welke beloningen op hen wachten.

Evenementen

Omdat samen sporten motiverend werkt, kunnen je medewerkers meedoen met landelijke en regionale evenementen van a.s.r. Vitality.   Bijvoorbeeld aan een (virtueel) hardloop- of wielerevent. Of de digitale events die we elk kwartaal organiseren vol inspirerende sprekers en leuke activiteiten.  

a.s.r. Vitality werkt

Belonen van gezonde keuzes werkt. De methode van a.s.r. Vitality is al succesvol in 20 landen. The Vitality People Study laat veelbelovende resultaten van bewegen op de werkvloer zien. Uit het onderzoek blijkt dat de deelnemers een betere gezondheid krijgen op lange termijn, meer productieve werktijd hebben en beter presteren in hun werk.

Doe mee met a.s.r. Vitality
 • a.s.r. Vitality kost je €3,50 per maand per medewerker in dienst.
 • a.s.r. Vitality lidmaatschap sluit je af in combinatie met een (semi-)collectieve inkomensverzekering van a.s.r. of Loyalis.
 • Je kunt al meedoen als je binnen 1 jaar een (semi-)collectieve inkomensverzekering van a.s.r. of Loyalis afsluit.

Combineer a.s.r. Vitality met een (semi-)collectieve inkomensverzekering en verdien tot 8% cashback op je premie. Ben je nu nog ergens anders verzekerd, maar wil je al wel beginnen? Dat kan!

Vragen?

Wil je graag antwoord op een vraag? Bekijk dan onze servicepagina. Je kunt ook contact met ons opnemen. Wij helpen je graag via telefoonnummer 030-2574200. Let op: dit nummer is alleen voor werkgevers.

Ons serviceteam helpt jouw medewerkers graag met vragen op werkdagen tussen 9:00 en 17:30 uur.

WhatsApp

a.s.r. Vitality