Download het trendrapport en zet in op vitaliteitsmanagement

De succesfactor van ieder bedrijf in deze tijd is vitaliteit. Wanneer je namelijk vol inzet op vitaliteit, stijgt de duurzame inzetbaarheid van je werknemers. En dat wil je! Werknemers worden namelijk niet gezonder van de sterk veranderende arbeidsmarkt en pensioenleeftijd die alsmaar stijgt. Integendeel: hierdoor ontstaat er meer verzuim, werkdruk en stress.

Hoe los je dit op? Onder andere door in te zetten op relevante vitaliteitstrends! In het rapport vind je handige handvatten en tips voor op de werkvloer. Download ‘m hieronder!

Dit zijn de 4 belangrijkste vitaliteitstrends in 2022:
  • Meten is weten

Hoe weet je eigenlijk of medewerkers goed in hun vel zitten? Door te meten natuurlijk. Met de komst van wearables is dit afgelopen jaar al in gang gezet. Aankomend jaar is er een toenemend gebruik van deze gadgets, maar ook toolings om bijvoorbeeld de mentale gezondheid te meten. Lees in het trendrapport hoe a.s.r. dat aanpakt!

 

  • Amplitie

Amplitie is een relatief nieuw begrip in de hr-wereld. Dit richt zich op het bevorderen van vitaliteit, in plaats van het voorkomen of herstellen ervan. Het is onderdeel van positieve organisatiepsychologie en legt de nadruk op de positieve ervaringen en kwaliteiten van medewerkers. Dit betekent focussen op wat goed gaat, in plaats van op wat beter kan. 

 

  • Zichtbare vitaliteit

Het verschil tussen vitaliteit en zichtbare vitaliteit? Dat is dat je vitaliteit als bedrijf niet alleen op de agenda hebt staan, maar dat het ook echt de boventoon voert. Dit kan je bijvoorbeeld doen door vitaliteit toe te voegen aan je secundaire arbeidsvoorwaarden, dit helpt ook weer met de krappe arbeidsmarkt van nu!

 

  • Slim hybride maatwerk

Dat thuiswerken een blijvertje is, werd vorig jaar al duidelijk. Hybride werken is tegenwoordig de norm. In 2022 ontwikkelt zich dit nog een tik verder naar slim hybride maatwerk. Dit houdt in dat medewerkers zelf beslissen wat ze fijn vinden en wanneer ze naar kantoor komen. Het is dus des te belangrijker dat je je beleid op de medewerker afstemt, in plaats van andersom. 

 
Download het a.s.r. Vitality trendrapport hier

Denk jij: ‘Ja, hier wil ik iets mee doen!’? Lees dan snel ons trendrapport en ga aan de slag met alle informatie en tips. Vul onderstaand formulier in om het rapport te downloaden. Op naar een vitalere werkvloer!