Bij het starten van een eigen onderneming komt heel wat kijken. Wat voor product of dienst ga je aanbieden met je onderneming? Wat is een geschikte rechtsvorm, hoe houd je je administratie bij als zzp'er en hoe schrijf je je in bij de KvK? En dat zijn maar een paar van de vele vragen die dan opkomen. Hier geven we je een overzicht van belangrijke kwesties rondom het starten van een eigen bedrijf, geven we antwoord op eerdergenoemde vragen en meer. 

Lees meer over het starten van een eigen bedrijf
Zo start je jouw eigen bedrijf 
Een eigen onderneming starten: droom jij er ook van? Misschien weet jij al precies hoe je het gaat aanpakken of ben je juist nog aan het onderzoeken of het starten van een eigen bedrijf iets voor je is. Wij hebben alle stappen die je doorloopt wanneer je start met ondernemen op een rijtje gezet. Zo lees je in 8 stappen hoe je een eigen bedrijf start.
Hoe houd je een administratie bij als ondernemer? 
Als zelfstandig ondernemer heb je veel vrijheden en ook verantwoordelijkheden, je administratie bijhouden is daar één van. Om ervoor te zorgen dat je op een goede manier je aangifte omzetbelasting (btw) en je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting (IB) doet, is een goede boekhouding essentieel. Daarnaast kan het je ook belastingvoordelen opleveren! Hier lees je waar je rekening mee moet houden en aan welke eisen een goede administratie moet voldoen in de ogen van de Belastingdienst.

Misschien interessant voor jou

Wij helpen je graag