Als er mensen zijn die extreem goed op hun voeding letten, dan zijn het wel topsporters. Leer daarvan als ondernemer! De beste energie krijg je tenslotte van de energie die je in je lichaam stopt. De traditionele mediterrane keuken is een hele goede: vette vis, groenten, noten, zaden, olijfolie, peulvruchten... Dit kan je als basis van je voedingspatroon nemen. Daarbij geldt: hoe minder er met het voedsel geknutseld is, hoe minder bewerkt het is en je lichaam het dus beter snapt (en opneemt!).
Ook is het belangrijk voor je lichaam om op regelmatige tijden te eten. Meestal zijn drie eetmomenten per dag voldoende voor je lichaam. Topsporters hebben soms wel meer momenten, bijvoorbeeld vijf, maar beperken dit ook zeker tot het minimale. Wanneer je de hele dag door kleine porties eet, wordt je vetafbraak geblokkeerd. En wanneer je jouw eetmomenten beperkt op een dag, haalt je lichaam juist op de momenten dat je niet eet (en wel energie nodig hebt) energie uit je vetreserves. Daarbij: als je tussendoor trek hebt, dan eet je vaak een snelle snack. Resultaat: te veel geraffineerde koolhydraten of te weinig vetten of eiwitten.