Hoe gaat het met jouw medewerkers?

Sinds de coronapandemie werken veel mensen vaker vanuit huis. Vóór corona spraken en zagen je medewerkers elkaar (bijna) dagelijks. De leidinggevenden binnen je bedrijf zagen daardoor direct hoe het met hun medewerkers ging. De afgelopen periode was dat anders. Veel bedrijven gaan de komende tijd dan ook invulling geven aan het hybride werken. Om te weten wat er leeft onder medewerkers en hoe medewerkers deze nieuwe manier van werken ervaren, heeft a.s.r. de Employee Mood Monitor (eMood®) ontwikkeld.

Meet werkgeluk, vitaliteit en productiviteit van je medewerkers

Zeker nu we meer vanuit huis werken, blijven onderlinge betrokkenheid en verbinding belangrijk. Als werkgever ga je op zoek naar andere manieren om in contact te blijven met je medewerkers. Om te voorkomen dat bepaalde zaken pas aan het licht komen tijdens bijvoorbeeld een (half)jaarlijks functioneringsgesprek, biedt eMood® iedere week aanknopingspunten om met je medewerkers in gesprek te gaan over hoe het met ze gaat. Zo peilt eMood® wekelijks het werkgeluk, de vitaliteit en de productiviteit van je medewerkers door een korte enquête van 3 stellingen. Het is een eenvoudige tool die de managers binnen je bedrijf ondersteunt bij het leidinggeven op afstand.

Lees ook onze whitepaper Productiviteit en werkgeluk: waarom ze niet zonder elkaar kunnen

Afbeelding icoon eMood
Hoe werkt eMood®?
  • Elke week ontvangen je medewerkers via de mail 3 korte stellingen.
  • De antwoorden worden anoniem verzameld en geanalyseerd.
  • De leidinggevenden ontvangen een terugkoppeling met de resultaten van hun team.

De uitkomsten uit eMood® geven jou en de leidinggevenden binnen je bedrijf handvatten om het gesprek aan te gaan over werkgeluk, vitaliteit en productiviteit. Daarnaast geef je met eMood® je medewerkers een stem.

Bekijk onze uitlegvideo om te zien hoe eMood® werkt.

De voordelen van eMood®
  • Door de korte invultijd en grote afwisseling in stellingen is de respons hoog.
  • Het bespreken van de resultaten binnen de teams vergroot de betrokkenheid van je medewerkers.
  • De terugkoppeling vindt plaats op afdelings-/teamniveau. Hierdoor krijg je inzicht in welke onderdelen van de organisatie extra aandacht nodig hebben.
  • Door wekelijkse toetsing is directe opvolging mogelijk en kan er snel ingesprongen worden op signalen uit je bedrijf.

eMood® is vooral geschikt voor bedrijven met meer dan 50 werknemers.

Zo gaan we met de gegevens van jouw medewerkers om

Uiteraard gaan we zorgvuldig om met de gegevens van jouw bedrijf en je medewerkers. We houden ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat betekent dat wij duidelijk zijn over met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via ons privacy statement. Belangrijk om te weten is dat de uitkomsten uit eMood® altijd op afdelingsniveau teruggekoppeld worden en daardoor nooit te herleiden zijn naar individuele medewerkers.

eMood® nu 1 maand gratis!
Als expert op het gebied van duurzame inzetbaarheid, werken wij voortdurend aan manieren om verzuim te verminderen en te voorkomen. Ook kunnen wij helpen bij het duurzaam inzetbaar houden van je medewerkers. Met eMood® heb je een doelmatig instrument in handen om vorm te geven aan je personeelsbeleid, in het bijzonder aan verzuimpreventie. Wij bieden eMood® nu tijdelijk 1 maand gratis aan!
Wij helpen je graag