Door de coronacrisis werken veel mensen thuis. Normaal gesproken zien en spreken je medewerkers elkaar (bijna) dagelijks en zien de leidinggevenden binnen je bedrijf direct hoe het met hun medewerkers gaat. Nu is dat anders en de verwachting is dat we ook na de coronacrisis meer vanuit huis blijven werken. Om te weten wat er leeft onder medewerkers heeft a.s.r. de Employee Mood Monitor ontwikkeld.

Meet werkgeluk, vitaliteit en productiviteit van je medewerkers

De a.s.r. Employee Mood Monitor (eMood) peilt wekelijks hoe het gaat met het werkgeluk, de vitaliteit en de productiviteit van je medewerkers. Het is een eenvoudige tool die jou en je leidinggevenden binnen je bedrijf helpen bij het leidinggeven op afstand.

Hoe werkt eMood?
  • Elke week ontvangen je medewerkers via de mail 3 korte stellingen.
  • De antwoorden worden anoniem verzameld en geanalyseerd.
  • De leidinggevenden ontvangen een terugkoppeling met de resultaten van hun team.

De uitkomsten uit eMood geven jou en de leidinggevenden binnen je bedrijf handvatten om het gesprek aan te gaan over werkgeluk, vitaliteit en productiviteit. Daarnaast geef je met eMood je medewerkers een stem.

Bekijk onze uitlegvideo voor meer informatie.

De voordelen van eMood
  • Door de korte invultijd en grote afwisseling in stellingen is de respons hoog
  • Het bespreken van de resultaten binnen de teams vergroot de betrokkenheid van je medewerkers
  • De terugkoppeling vindt plaats op afdelings-/teamniveau. Hierdoor krijg je inzicht in welke onderdelen van de organisatie extra aandacht nodig hebben
  • Door wekelijkse toetsing is directe opvolging mogelijk en kan er snel ingesprongen worden op signalen uit je bedrijf

a.s.r. eMood is vooral geschikt voor bedrijven met meer dan 100 werknemers.
Zo gaan we met de gegevens van jouw medewerkers om

Uiteraard gaan we zorgvuldig om met de gegevens van jouw bedrijf en je medewerkers. We houden ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat betekent dat wij duidelijk zijn over met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via ons privacy statement. Belangrijk om te weten is dat de uitkomsten uit a.s.r. eMood nooit terug te leiden zijn naar individuele medewerkers.

Wij helpen je graag