Home Zakelijk Verzuim­verzekeringen Professionals die je helpen bij verzuim

Onze re-integratiemanager helpt je bij verzuim

Elk bedrijf is anders en elke medewerker die uitvalt, zorgt voor weer een nieuwe situatie die opgelost moet worden. 30.000 werkgevers hebben bij a.s.r. dagelijks toegang tot de professionele ondersteuning van onze verzuimspecialisten. Door onze 20 jaar ervaring zijn wij in staat elke werkgever een maatwerkoplossing te bieden die helpt verzuim te voorkomen of te verminderen. Op deze pagina vind je ook ervaringen van werkgevers die we eerder hebben geholpen en een voorbeeldcase. 
De specialisten die jou begeleiden
De re-integratiemanager verzuim
Bij a.s.r. is de re-integratiemanager verzuim jouw eerste aanspreekpunt. De re-integratiemanager verzuim helpt je op weg en bekijkt – in overleg met jou – welke hulp je nodig hebt gedurende de verzuimperiode. Hieronder vertelt onze re-integratiemanager verzuim Alette over wat zij voor jou kan betekenen.
Ervaringen van een werkgever
Hoe ga je om met een zieke medewerker? Jeanette kreeg advies van onze re-integratiemanager verzuim

Jeanette heeft een leuke kledingwinkel in het centrum van Haarlem. Ze werkt met 3 vaste medewerkers en als het druk is, heeft ze een vaste hulpgroep waar ze beroep op kan doen. Een van haar vaste medewerkers Kim is al bijna een jaar uit de roulatie. Door een ongeluk heeft ze rugklachten en kan daardoor niet lang staan. De bedrijfsarts heeft bij Jeanette aangegeven dat het weer wat beter gaat met Kim en dat ze graag weer aan de slag wil. Maar ze kan nog niet de hele dag staan. Jeanette vraagt zich af hoe ze hier mee om moet gaan en neemt contact op met haar re-integratiemanager verzuim van a.s.r.

De re-integratiemanager verzuim adviseert Jeanette om te kijken of ze het werk voor Kim kan variëren. Naast het werk in de winkel kan Kim bijvoorbeeld de inkoopadministratie doen. Of ervoor zorgen dat de bestellingen uit de webwinkel op tijd de deur uit gaan. Jeanette is heel blij met deze tips en gaat er mee aan de slag.

Vragen?

Heb je een vraag over je verzuimbeleid of wil je weten wat we voor jouw zieke medewerker kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Re-integratiemanager verzuim

Telefoonnummer: +31-302780450
E-mail: reintegratieverzuim@asrreintegratie.nl

Wij helpen je graag