Zakelijk a.s.r. re-integratie

a.s.r. re-integratie

a.s.r. re-integratie verzorgt de re-integratiedienstverlening van a.s.r. en werkt nauw samen met MKB Vitaal die de arbodienstverlening uitvoert. Deze sterke combinatie van re-integratiedienstverlening en arbodienstverlening is er op gericht zieke medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden en te re-integreren. De casemanager van a.s.r. re-integratie ondersteunt actief bij de snelle terugkeer van je medewerker. 

  • Uitgebreide begeleiding en ondersteuning bij re-integratie
  • Toegang tot een netwerk van de beste zorgverleners
  • Jaarlijks een gratis preventiecheck voor jouw bedrijf
Samenwerking met MKB Vitaal

MKB Vitaal is verantwoordelijk voor alle taken die bij de arbodienstverlening horen en werkt nauw samen met a.s.r. re-integratie. Om jou zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, levert a.s.r. re-integratie een casemanager, die je ondersteunt bij de re-integratie en arboverplichtingen. Dit is een vast aanspreekpunt voor zowel de werkgever als de werknemer. Je kunt bij de casemanager terecht met al je vragen rondom re-integratie.

Duurzame inzetbaarheid 

Energieke, vitale en gezonde medewerkers zijn heel belangrijk. Investeren in zaken als werkstijl, vitaliteit en waarden en normen binnen een bedrijf is daarom belangrijker dan ooit. Kortom: hoe houd je jouw medewerkers duurzaam inzetbaar? Dit zijn allemaal vraagstukken waar onze casemanagers vanuit a.s.r. re-integratie je bij helpen en ondersteunen.

Zo helpt de casemanager van a.s.r. re-integratie

De casemanager van a.s.r. re-integratie ondersteunt actief bij de re-integratie en snelle terugkeer van je medewerker. Zo onderzoekt de casemanager bijvoorbeeld of extra ondersteuning nodig is om te kunnen re-integreren. Hierbij kan gedacht worden aan de inzet van een training, bedrijfsfysiotherapeut of psycholoog. Ook de inzet van een arbeidsdeskundige of de mogelijkheid om ander werk te doen wordt onderzocht. Daarnaast regelt de casemanager de (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten voor deze activiteiten.

Verder geeft de casemanager advies over het verzuimbeleid, de wet- en regelgeving voor verzuim en duurzame inzetbaarheid. En hij vertelt jouw medewerker over de financiële gevolgen van langdurig verzuim. Onze ervaring is dat de medewerker in kwestie hierdoor meer de regie neemt in zijn eigen re-integratie. De casemanager is de spin in het web die zorgt dat de juiste mensen aan het werk worden gezet en neemt jou als werkgever veel regelwerk uit handen.

Verzuimsysteem XpertSuite

In het verzuimsysteem XpertSuite vind je informatie over verzuim en re-integratie van je medewerkers.

Alles over a.s.r. re-integratie 
Neem contact met ons op

Je kunt ons bereiken op telefoonnummer (030) 257 29 10 en via e-mail: info@asrreintegratie.nl. Wij helpen je graag.