Stimuleer een gezonde leefstijl bij medewerkers

Gezonde medewerkers zijn vrolijker, actiever en vooral productiever. Alleen: in hoeverre mag jij je als werkgever bemoeien met de gezondheid van je personeel? Veel ondernemers lopen tegen dit vraagstuk aan. Zeg je er wat van wanneer iemand structureel ongezond eet of nooit sport? Je mag van je medewerkers best verwachten (niet verplichten!) dat ze goed voor zichzelf zorgen en zodoende goed presteren op werk. Op deze pagina vind je daarom wat je als werkgever moet, mag en kan doen om je medewerkers meer te laten bewegen én wat het je oplevert om een vitale cultuur binnen je bedrijf te hebben.

Wie houdt jouw mensen fit?

Mag je je bemoeien met de vitaliteit van jouw medewerkers? En waar begint en eindigt je verantwoordelijkheid als werkgever? In onze blog lees je meer over vitale medewerkers.

Wat moet en mag je nu echt?

Waar begint en eindigt jouw verantwoordelijkheid als werkgever. Lees alles in onze whitepaper over vitale medewerkers in een gezond bedrijf.

Zo zorg jij voor fitte medewerkers

Als werkgever kun je voor je medewerkers een zorgcollectiviteit openen. Naast dat je medewerkers flinke kortingen krijgen op hun verzekeringen (5% basisverzekering, 15% aanvullende verzekering en 10% tandartsverzekering) kun je hen ook de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van het beweegprogramma a.s.r. Vitality. Zo zorg je voor fitte medewerkers. En fitte medewerkers zorgen voor een fitter bedrijf! 

Heb je bij ons al een collectieve inkomensverzekering? Dan profiteren je medewerkers van nóg meer voordelen, zoals:

  • gezinshulp bij uitval partner van je medewerker tot 80% van de nota, maximaal € 800 per kalenderjaar voor kinderen tot en met 12 jaar;
  • begeleiding en nazorg bij kanker voor je medewerker tot € 1.000 per kalenderjaar;
  • altijd hulp en advies voor je bedrijf van onze Doorgaanexpert.

Bekijk alle voordelen

Vraag nu een zorgcollectiviteit aan
Wil jij je medewerkers ook laten profiteren van de voordelen van onze zorgverzekeringen? Vraag dan nu een zorgcollectiviteit aan! 
Wij helpen je graag