Home Zakelijk Verzuim­verzekeringen

Verzeker de eerste twee jaar uitval van een werknemer

Als je medewerker ziek wordt, komt er veel op je af. Heb je een ziekteverzuimverzekering bij a.s.r. dan staan we voor je klaar om te helpen. We zorgen er samen met jou voor dat je medewerker snel weer aan de slag kan. Bekijk hier welke ziekteverzuimverzekering het best past bij jouw bedrijf.
  • Best mogelijke ondersteuning bij het verkorten van verzuim
  • Verzeker het inkomen van je medewerkers voor de eerste twee jaar ziekte
  • Wij houden de regie op elke ziekmelding
Meer over verzuimverzekeringen
Wat is een verzuimverzekering?
In je arbeidsvoorwaarden of in de cao zijn de afspraken met je medewerkers vastgelegd. Daarin staat wat jij doorbetaalt als je medewerker ziek is. Als werkgever ben je verplicht om de eerste 2 jaar minimaal 70% van het loon door te betalen. Met onze ziekteverzuimverzekering verzeker je de verzuimkosten in deze eerste 2 jaar. En je kunt rekenen op onze ondersteuning bij het voorkomen of terugdringen van verzuim binnen jouw bedrijf.
Wanneer heb je een verzuimverzekering nodig?
Je hebt een ziekteverzuimverzekering nodig als je als werkgever de inschatting maakt dat je de verzuimkosten niet zelf kunt dragen. Wil je weten wat verzuim jouw bedrijf elk jaar kost? Bereken het met onze handige verzuimtool.
Verzuimverzekering vergelijken
Keuze tussen stop-loss verzekering en verzuimverzekering conventioneel

a.s.r. biedt de Verzuimverzekering aan in twee vormen. Het onderscheid zit in het eigen risico. Zo is er ‘het eigen risico in dagen’. Deze vorm wordt vaak aangeduid als de Verzuimverzekering conventioneel. De andere vorm is ‘het eigen risico in geld’, ook wel Stop-loss genoemd.

1. Verzuimverzekering conventioneel

De conventionele verzuimverzekering is met name geschikt voor kleinere (MKB) bedrijven tot ongeveer 50 medewerkers. Verplichtingen rondom verzuim en re-integratie worden zoveel mogelijk uit handen genomen. Je hebt hier een eigen risico in dagen. Dit betekent dat je kan kiezen uit een eigen risico van 10, 20, 30, 65, 130 of 260 dagen. Alles boven het eigen risico wordt vergoed en is onbeperkt, alles onder het eigen risico is op eigen rekening.

2. Stop loss verzekering
De stop-loss verzekering wordt vaak gekozen door bedrijven met meer dan 50 medewerkers. Deze ziekteverzuimverzekering is geschikt als je financiële buffer groot genoeg is, maar wél verzekerd wil zijn tegen onverwacht hoge kosten door verzuim. Denk bijvoorbeeld aan het langdurig uitvallen van een werknemer. Er is hier sprake van een eigen risico in geld. Zo werkt het: het eigen risico percentage wordt gebaseerd op het gemiddelde verzuim van je bedrijf in de afgelopen 3 jaar. Het deel boven het eigen risico wordt vergoed en is onbeperkt, alles onder het eigen risico is op eigen rekening. Dit eigen risico wordt ook wel eigen behoud genoemd. Het grote voordeel is dat je als bedrijf op voorhand weet wat je elk jaar maximaal kwijt bent aan verzuim.

Misschien interessant voor jou?

Wij helpen je graag