Beluister hier onze podcasts waarin we met experts en ondernemers praten over allerlei thema's rondom ondernemen, werk en gezondheid. 

De podcastserie over vrouwen, werk en gezondheid

In deze podcastserie gingen we in gesprek met verschillende experts over thema’s rondom vrouwen, gezondheid en werk.

Hartgezondheid met cardioloog Janneke Wittekoek

In deze podcast gaan we in gesprek met Janneke Wittekoek, cardioloog, gezondheidswetenschapper en oprichter van de HeartLife Klinieken. Al jarenlang heeft Wittekoek als missie om het vrouwenhart op de kaart te zetten. Naast het behandelen van hart- en vaatziekten is ze bezig met het bedenken van strategieën om ze juist te voorkomen. In de podcast bespreken we onder meer hoe het vrouwenhart verschilt van dat van mannen, hoe hartklachten er tijdens de overgang uitzien en hoe je je hart in goede conditie kunt houden.

Zwangerschap en werk met gynaecoloog Marjolein Kok

Gynaecoloog Marjolein Kok houdt zich in haar praktijk bezig met alles wat te maken heeft met zwangerschap in combinatie met werk. Wat moet je als vrouw voor, tijdens en na een zwangerschap doen om er goed doorheen te komen? Hoe zorg je voor balans tussen werken en zwangerschap? En welke rol kan een werkgever hierin spelen? We bespreken het in deze podcast.

Vrouwen, werk en financiën met journalist Liesbeth Staats

Liesbeth Staats is journaliste en presentator. In 2020 maakte ze de serie ‘Waarom werken vrouwen niet?’, waarin ze met vrouwen én mannen praat over geld, ambitie en vastgeroeste denkbeelden. Ook schreef ze het boek 'Waarom vrouwen minder werken dan mannen (en dat ook jouw probleem is)' waarin ze de economische verschillen tussen mannen en vrouwen bespreekt. Tijdens de podcast zoomen we hier verder op in en bespreken we wat we kunnen doen als vrouw, man, overheid en samenleving om hier verandering in te kunnen brengen.

Meer over ondernemerschap