Home Zakelijk Alles over personeel Personeel behouden Verzuim voorkomen als werkgever, dat doe je zo | a.s.r.

Voorkomen is beter dan genezen. Een oud spreekwoord dat ook zeker op ziekteverzuim en verzuimkosten van toepassing is. Een zieke werknemer kost je als werkgever al gauw € 250 per dag en dit kan nog veel verder oplopen. Verzuim van medewerkers kan jou als werkgever dus veel geld kosten. Daarom is het goed om na te denken over hoe je verzuim binnen je bedrijf kunt voorkomen.

5 tips om ziekteverzuim te voorkomen

Het voorkomen van verzuim is niet van de een op de andere dag geregeld. Dat vereist een langere adem. Maar je moet ergens beginnen. Lees onze tips waar je meteen mee aan de slag kunt.

De meest voorkomende oorzaken van ziekteverzuim

Om goed met verzuim aan de slag te gaan, moet je weten wat in jouw bedrijf het meeste verzuim veroorzaakt. Dat kan namelijk wel heel erg per bedrijf of bedrijfstak verschillen. Dat kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door het werk dat er gedaan wordt. Werken jouw medewerkers veel achter hun bureau? Dan ligt het risico van RSI of overgewicht op de loer. Moeten jouw medewerkers zwaar tillen? Dan zullen rugklachten meer dan gemiddeld voorkomen binnen jouw bedrijf. Is het werktempo hoog en werken jouw medewerkers onder grote tijdsdruk? Dan kunnen psychische klanten in jouw bedrijf relatief veel voorkomen. Kortom het is goed om te kijken wat in jouw bedrijf ziekteverzuim veroorzaakt.

Top 3 oorzaken van ziekteverzuim
  • 1. Psychische klachten toon
  • 2. Fysieke klachten toon
  • 3. Klachten veroorzaakt door leefstijl toon
Wat levert het verlagen van verzuimkosten mij op? 

Het spreekt voor zich: door actief met verzuim en verzuimoorzaken aan de slag te gaan, kun je de verzuimkosten binnen je bedrijf verlagen. En dat wil natuurlijk elk bedrijf. Wil je weten wat het je oplevert als je het ziekteverzuim binnen je bedrijf verlaagt? Bereken dat nu met onze handige verzuimrekenhulp.

Meer informatie over onze verzuimverzekeringen

Met onze ziekteverzuimverzekering verzeker je de verzuimkosten in de eerste 2 ziektejaren. Bij onze verzuimverzekeringen kun je rekenen op onze uitgebreide ondersteuning bij het voorkomen en terugdringen van verzuim binnen jouw bedrijf. Meer informatie? Bekijk onze verzuimverzekeringen of maak een afspraak.

Wij helpen je graag