Home Blogs van a.s.r. Op vakantie naar het buitenland: wat is verzekerd?

Op vakantie naar het buitenland: wat is verzekerd?

12 november 2020

Nu de overheid adviseert om in elk geval tot half januari niet op reis te gaan. Dit heeft ook gevolgen voor de dekking van je reisverzekering. Wat is goed om te weten over de reis- en de annuleringsverzekering van a.s.r.?

Voor je vertrekt
Voorbereiding

Het is verstandig om vooraf goed de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden. Op de website van Nederland Wereldwijd staat een overzicht met de reisadviezen per land.  

Bij vertrek naar het buitenland is het handig als je je aanmeldt bij de 24/7 informatieservice van Buitenlandse Zaken. Dan word je continu op de hoogte gehouden van wijzigingen in de situatie ter plaatse.

Reisadviezen
Groen en geel reisadvies: vakanties mogelijk maar let op risico's
  • Ga je naar een gebied met een groen of geel reisadvies? Dan biedt de reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waar je normaal ook voor verzekerd bent. Dat geldt ook voor aanvullende dekkingen.
  • Raak je in het buitenland besmet met het coronavirus? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de Alarmcentrale. Die kan je verder helpen.
  • Geldt er in het land waar je heen reist een quarantaineverplichting bij aankomst? Dan zijn de extra reis- en verblijfskosten niet verzekerd.
  • Worden tijdens de vakantie de grenzen opnieuw gesloten, en moet je langer op de reisbestemming blijven? Dan zijn de extra reis- en verblijfskosten niet verzekerd.
Oranje en rood reisadvies: vakantiereizen afgeraden
  • Ga je naar een gebied met een oranje of rood reisadvies? Dan kan je geen beroep doen op de reisverzekering voor schade die te maken heeft met corona (bijvoorbeeld medische kosten).
  • Wel bieden we dekking voor risico’s die niet met corona te maken hebben (zoals het stelen van je bagage).
  • Wil je de reis annuleren? Dan hangt het er vanaf wat voor type reis je geboekt hebt, en wanneer, of er dekking is. Een negatief reisadvies is geen verzekerde gebeurtenis. Als je een samengestelde reis hebt geboekt kan het zijn dat onderdelen van de reis wel verzekerd zijn, mits er op het moment van boeken geen negatief reisadvies was. Neem contact op met je adviseur om te kijken wat je mogelijkheden zijn. 
Annuleringsverzekering

Wil je je vakantie annuleren omdat je bang bent voor corona, terwijl het land van bestemming geen negatief reisadvies heeft? Dan biedt de annuleringsverzekering geen dekking.

Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Doorlopende reisverzekering