Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Home producten pensioen Extra pensioen opbouwen

Extra pensioen opbouwen

Er is kans dat de AOW en het pensioen dat je opbouwt via je werkgever niet voldoende zijn om later zorgeloos te genieten. Afhankelijk van jouw situatie, kun je zelf actie ondernemen om extra pensioen op te bouwen. Er zijn verschillende manieren om extra pensioen op te bouwen.

Waarom extra pensioen opbouwen?

Over het algemeen worden pensioenen steeds lager. Daar zijn verschillende oorzaken voor:

  • De overheid voert aanpassingen door om de AOW betaalbaar te houden
  • De overheid verlaagt de grenzen waarbinnen fiscaal gefaciliteerd pensioen opgebouwd kan worden
  • We worden gemiddeld steeds ouder. Daarom heb je straks een groter bedrag nodig om tot je overlijden een comfortabel pensioen te ontvangen.
  • Vroeger boden werkgevers vaak een pensioenregeling aan met een gegarandeerde uitkering. Je wist dan vrij zeker hoeveel pensioen je zou ontvangen. Nu worden de pensioenpremies meestal belegd. Bij tegenvallende beleggingsrendementen en een lage rentestand bij de aankoop van je pensioen, heb je minder zekerheid over de uiteindelijke hoogte van je pensioen.
  • Mogelijk heb je niet over alle jaren dat je hebt gewerkt pensioen opgebouwd. Bijvoorbeeld omdat je werkgever geen pensioenregeling had. Je kunt dan een pensioengat hebben.

Hoe staat het met jouw pensioenopbouw?

Of het interessant voor je is om extra pensioen op te bouwen, hangt af van hoe je er nu voor staat met je pensioenopbouw. Weet je al dat je tekort komt voor later? Dan heb je mogelijk een pensioengat. Bekijk de verschillende manieren om extra pensioen op te bouwen.

Extra pensioen opbouwen

Er zijn verschillende manieren om extra pensioen op te bouwen:
  • Via de pensioenregeling van je werkgever toon

  • Zelf met belastingvoordeel (in Box 1) toon

  • Zelf zonder belastingvoordeel (in Box 3) toon

Laat je adviseren door een onafhankelijk adviseur

Wil je iets regelen om extra pensioen voor later op te bouwen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij kan jou op maat advies geven. Bespreek wel vooraf met je adviseur wat de kosten voor het advies zijn en wat eventuele bijkomende service precies inhoudt.

Heb je nog vragen?

Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bellen kan op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur op (030) 257 42 66. Je kunt ook ons contactformulier invullen. Wij helpen je graag.