Parttime werken

Als je parttime gaat werken, krijg je minder salaris. Dat betekent dat ook je pensioenopbouw minder wordt. Ga je tijdelijk minder werken, maar wil je je pensioen toch op peil houden? Dan kun je overwegen om extra pensioen op te bouwen. Vraag na bij je adviseur of dit verstandig is en welke mogelijkheid dan het beste bij jouw situatie past.

Als jij of je partner komt te overlijden

Je denkt er liever niet over na, maar parttime werken heeft ook gevolgen voor het nabestaandenpensioen.

Wat gebeurt er als jij overlijdt?

Als je parttime gaat werken en je overlijdt, krijgen je nabestaanden minder partner- en wezenpensioen. Het is daarom belangrijk dat je goed onderzoekt hoe dit financieel is geregeld. Is er via je werkgever ook een Anw-hiaatverzekering afgesloten? Dan verandert daarin niets als je parttime gaat werken.

Meer weten over de gevolgen van overlijden

Wat gebeurt er als je partner overlijdt? 

Het is belangrijk om te weten of je voldoende inkomen hebt als je partner komt te overlijden. Krijg je bijvoorbeeld een partnerpensioen? En zo ja, zijn je eigen inkomen en het partnerpensioen samen voldoende om rond te komen? Als dit niet het geval is, kun je onderzoeken of het mogelijk is om in de pensioenregeling van je partner een Anw Pensioen af te sluiten. Je kunt ook kiezen voor een losse overlijdensrisicoverzekering.

Heb je kinderen? En zijn ze onder de 18 jaar? Dan heb je mogelijk recht op een uitkering uit de Algemene nabestaandenwet (Anw). Voorwaarde is wel dat je inkomen niet te hoog is. Meer hierover vind je op de website van de Sociale Verzekeringsbank.

Laat je adviseren

Of een bepaalde keuze in jouw situatie verstandig is, is vaak moeilijk te bepalen. Wil je hulp bij het maken van je keuze? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij kan jou op maat advies geven. Bespreek wel vooraf met je adviseur wat de kosten voor het advies zijn en wat eventuele bijkomende service precies inhoudt.

Heb je nog vragen?

Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bellen kan op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur op (030) 257 42 66. Je kunt ook ons contactformulier invullen. Wij helpen je graag.

Parttime werken