Levensverzekeringen van a.s.r.

Een levensverzekering is een verzekering waarbij de uitkering afhangt van het leven van de verzekerde. De einddatum van de verzekering spreek je af bij de start van de verzekering. Je kunt afspreken dat de verzekering uitkeert als de verzekerde op de einddatum in leven is, of als de verzekerde voor de einddatum overlijdt. Een combinatie van beide is ook mogelijk. 

Voor veel levensverzekeringen kun je in Mijn a.s.r.

 • gegevens van je verzekering inzien
 • de waarde van je verzekering opvragen
 • voorkeur voor e-mail of post doorgeven
 • je persoonlijke gegevens wijzigen, zoals je (e-mail)adres

Inloggen Mijn a.s.r.

Premie en uitkering

Voor een levensverzekering betaal je (een eenmalige) premie. Als de verzekering tot uitkering komt, komt er een bedrag beschikbaar. Afhankelijk van de vorm van de verzekering en de voorwaarden kan het bedrag in een keer of in delen uitgekeerd worden.

Welke soorten levensverzekeringen zijn er?

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering keert uit als je voor de afgesproken einddatum overlijdt. De hoogte van het bedrag is bij aanvang van de verzekering afgesproken. De uitkering is  eenmalig. Deze verzekering sluit je meestal af voor je nabestaanden, bijvoorbeeld om de hypotheek af te kunnen betalen.

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering keert uit als je op de afgesproken einddatum nog in leven bent. Met deze verzekering bouw je een bedrag op door regelmatig of in één keer premie te betalen. Bijvoorbeeld om je hypotheek af te betalen, of te sparen voor je oude dag.

 • Lijfrenteverzekering
  Gebruik je het bedrag als aanvulling op je pensioen, dan noemen we dit een lijfrenteverzekering. De lijfrenteverzekering en lijfrente spaarrekening kun je niet meer bij ons afsluiten.
 • Garantieverzekering
  Wil je vooraf weten welk bedrag je minimaal krijgt op de einddatum, dan heet dit een garantieverzekering. Deze verzekering kun je niet meer bij ons afsluiten.
 • Beleggingsverzekering
  Met het geld dat je inlegt in een beleggingsverzekering wordt belegd. Je weet van te voren niet hoeveel geld er is op de einddatum. Deze verzekering kun je niet meer bij ons afsluiten.
 • Verpande kapitaalverzekering
  Een kapitaalverzekering kan verpand zijn. Een pandhouder kan bijvoorbeeld een hypotheekverstrekker zijn die met het kapitaal jouw hypotheeklening aflost. Een bekende vorm van een verpande kapitaalverzekering is een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW).

 

Renteverzekering

Bij een renteverzekering wordt regelmatig een bedrag uitgekeerd aan de persoon die de uitkering krijgt. De duur, hoogte en regelmaat worden van te voren afgesproken. Over deze uitkering betaal je meestal inkomensbelasting.

Combinatie kapitaalverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Het komt vaak voor dat er een combinatie van een kapitaalverzekering en een overlijdensrisicoverzekering gesloten wordt. Deze verzekering keert dan uit bij in leven zijn op de einddatum, maar ook (deels) bij eerder overlijden.

Wat voor levensverzekering heb ik?

Weet je niet precies wat voor een soort verzekering je hebt? Of weet je de naam van je verzekering of de maatschappij niet meer, maar denk je dat wij je verzekering beheren? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen op (030) 278 10 00 of het contactformulier invullen. We helpen je graag.

Oude polis
Heb je een oude polis en weet je niet welke verzekeraar die nu in beheer heeft? Dan kun je dit navragen bij het Verbond van Verzekeraars.

Levensverzekeringen van a.s.r.