Schadevrije jaren bij a.s.r.

Een schadevrij jaar is een jaar waarin je geen schade hebt gehad of gemaakt. Het aantal schadevrije jaren is belangrijk op het moment dat je overstapt naar een andere verzekeraar. Die bepaalt op basis van je schadevrije jaren jouw instappremie. Hoe meer schadevrije jaren, hoe lager je instappremie.

Alle verzekeraars kennen jouw schadeverleden

Heb je een jaar geen schade gehad, dan krijg je er een schadevrij jaar bij. Heb je schade en is de bestuurder of passagier daaraan (mede)schuldig, dan val je terug in je schadevrije jaren. Alle verzekeraars in Nederland gebruiken dezelfde tabel om je terugval te bepalen. In die tabel staat het aantal schadevrije jaren dat je verliest na één of meerdere claims.

Als je jouw verzekering royeert, dan zet je verzekeraar jouw schadevrije jaren in Roy-data. Dit is een landelijk registratiesysteem. Als je een nieuwe verzekering afsluit bij een (andere) verzekeraar dan kijkt die in Roy-data en zet het gevonden aantal schadevrije jaren op jouw polis. Bij a.s.r. doen we dat ook. De registratie van jouw schadevrije jaren in Roy-data mag bij a.s.r. maximaal 3 jaar oud zijn.

De no-claimladder bepaalt of je premie stijgt of daalt

Elk jaar bepaalt een verzekeraar of je een korting op je premie krijgt en hoe hoog die korting is. Dat doet elke verzekeraar op basis van zijn eigen no-claimladder. Onze no-claimladder vind je in onze brochures.

Schade maar geen schuld? Dan betaal je bij a.s.r. geen hogere premie

Onze no blame, no claim regeling is uniek in Nederland. Heb je een schade die niet de (mede)schuld van de bestuurder of passagier is? Dan blijf je gewoon doorgroeien naar een hogere premiekorting. Dat vinden we bij a.s.r. wel zo rechtvaardig. Want aan vandalisme of een kras op je auto door een onbekende kun jij niets doen, toch?

Hoe wij jouw premie bepalen, staat in onze brochures

Om te bepalen hoe hoog jouw premie voor het volgende jaar zal zijn gebruiken we bij a.s.r. een eigen tabel. Deze tabel vind je in onze brochures:

Zo krijg je bij ons korting

Je krijgt bij ons op drie manieren korting op de premie voor je motorrijtuigverzekering:

  1. Rij een jaar schadevrij. Dan krijg je korting op je premie. Heb je schade en is het niet de (mede)schuld van de bestuurder of passagier? Dan krijg je deze korting ook.
  2. Sluit een van onze andere schadeverzekeringen af. Hoe meer schadeverzekeringen je afsluit uit ons voordeelpakket  of voordeelpakket bedrijven hoe meer korting je krijgt op je premies.
  3. Verzeker meerdere voertuigen bij ons. Als particulier krijg je automatisch tot 25% extra voertuigenkorting . Dit is een korting naast de korting die je krijgt met het Voordeelpakket. Deze korting is ook onafhankelijk van de no-claimkorting. Bedrijven krijgen voordeel vanaf 10 voertuigen of meer via onze wagenparkverzekering.

De verzekeringen van a.s.r. sluit je af via een onafhankelijk verzekeringsadviseur.

Schadevrije jaren