Kinderen meeverzekeren op je zorgverzekering

Kinderen tussen de 4 maanden en 18 jaar oud zijn verplicht om een basisverzekering te hebben. Een kind kan gratis meeverzekerd worden via de zorgverzekering van een ouder. Dit geldt ook voor de aanvullende verzekering. Hier betaal je geen extra premie voor.

Zo kies je de juiste verzekering voor je kind

Wanneer je je kind meeverzekert, is het verstandig om te kijken naar:

  • Welke dekking heb je als ouder al in je zorgverzekering?
  • Welke zorg heeft je kind nodig?

Het is handig om het kind bij te schrijven bij een ouder met een uitgebreide zorgverzekering. Het meeverzekeren geeft geen extra kosten en zo heeft het kind een grote dekking qua zorg.

Heeft geen van de ouders de zorg in de zorgverzekering zitten, die aansluit bij de behoeften van het kind? Denk bijvoorbeeld aan orthodontie. Dan is het een goed idee om een aanvullende zorgverzekering bij één van de ouders af te sluiten. Bij a.s.r. zit orthodontie bij een aanvullende zorgverzekering in het pakket, niet in de tandartsverzekering.

Wil je je kind toevoegen aan je verzekering? Dit regel je gemakkelijk via Mijn Zorg of de Zorg App.

Pasgeboren baby aanmelden

Je kunt je pasgeboren baby aanmelden via Mijn Zorg of de Zorg App. Let op: je dient dit binnen 4 maanden na de geboorte te doen. Ben je te laat en zijn er zorgkosten gemaakt in de periode voor de aanmelding? Dan zijn de gemaakte zorgkosten helaas geheel voor jouw rekening.

Meer informatie
Kinderen meeverzekeren