Prepensioen van a.s.r.

Wil je eerder stoppen met werken? En heb je via je werkgever een prepensioen opgebouwd? Dan krijg je tot je echte pensioen ingaat een tijdelijk pensioen. Dit noemen we het prepensioen. De overheid heeft het prepensioen inmiddels afgeschaft. Je kunt dus geen prepensioen meer opbouwen.

Bijna met prepensioen

Enkele maanden voordat je je prepensioendatum bereikt, krijg je van ons een brief. Hierin staat welke keuzes je kunt maken en wat je vervolgens moet doen om het prepensioen in te laten gaan. Wil je nog niet stoppen met werken? Dan kun je je prepensioen ook nog even uitstellen als je werkgever hiermee akkoord is.

  • Je prepensioen later laten ingaan toon

  • Je prepensioen laten ingaan toon

Heb je straks een AOW-gat?

Het prepensioen stopt uiterlijk op je 65ste. Door de verhoging van de AOW-leeftijd van de afgelopen jaren, sluit je AOW-uitkering mogelijk niet meer naadloos aan op de uitbetaling van het pensioen. Je hebt dan een AOW-gat. Hierdoor kun je tijdelijk te maken krijgen met een inkomenstekort. Onder bepaalde voorwaarden biedt de overheid hiervoor een overbruggingsuitkering aan. De overbruggingsregeling geldt voornamelijk voor de lagere inkomens.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een overbruggingsregeling
Bekijk met de pensioencheck of je straks voldoende inkomen hebt

Laat je adviseren door een onafhankelijk adviseur

Of een bepaalde keuze in jouw specifieke situatie verstandig is, is vaak moeilijk te bepalen. Wil je hulp bij het maken van je keuze? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij kan jou op maat advies geven. Bespreek wel vooraf met je adviseur wat de kosten voor het advies zijn en wat eventuele bijkomende service precies inhoudt.

Wat kun je van ons verwachten?

Drie maanden voordat je prepensioen ingaat, ontvang je van ons een brief. Hierin vind je informatie over de hoogte van je prepensioen en de keuzes die je hebt met je prepensioen.

Heb je nog vragen?

Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bellen kan op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur op (030) 257 48 48. Je kunt ook ons contactformulier invullen. Wij helpen je graag.